Maj måneds 5 varmeste emner - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Maj måneds 5 varmeste emner

45.000 motorcykler på Nürburgring, første danske indtryk af 2025 Indian Scout, nyt kørekursus i Nordjylland, BMW med automatisk gearskift mister koblingsgrebet og en ny ottecylindret Mega-Tourer fra GWM - Det var læsernes favoritter i maj måned.
CO
08/06-2024 kl. 05:48

MagaCin’s efterhånden ret omfattende arkiv med motorcykelrelaterede emner rummer i skrivende stund præcis 9.892 publicerede artikler, og indholdsfortegnelsen vokser konstant.
Så det er ikke så mærkeligt endda, hvis nogle af vores læsere ind imellem går glip af en enkelt artikel eller to.

Derfor får vores læsere hver måned en lille let tilgængelig liste over den forgangne måneds fem mest populære emner, og som sædvanlig en overordnet liste med links til populære emner på MagaCin nederst i artiklen.

I årets første måned var MagaCin’s læsere især begejstrede for at læse om Kong Frederik X og hans interesse for motorcykler, højdespringeren i Februar 2024 handlede om det forestående salg af en ret usædvanlig hjemmekonstrueret 48-cylindret motorcykel ved navn Tinker Toy, i Marts måned var læserne mest begejstrede for at se MagaCin’s udpakningsvideo med Kawasaki ZX-6R anno 2024, og det var en skræmmende problematik med såkaldt selvkørende biler på autopilot, som vandt flertallet af læsernes gunst i April.

Altså fire vidt forskellige emner, og den tendens fortsatte i Maj. For her var MagaCin’s læsere nemlig mest interesserede i at læse om det enorme antal motorcyklister, som forsamledes på tyske Nürburgring ved sæsonstart.

#1 – 45.000 motorcykler på Nürburgring til sæsonstart
Det er lækkert, når rigtig mange motorcyklister samles om den fælles interesse, og i år slog motorcyklisterne rekord til sæsonstart på Nürburgring, hvor ikke mindre end 45.000 motorcykler drog til gudstjeneste.

På grund af det massive fremmøde var arrangørerne ikke blot nødt til at åbne op for paddocken til den del af banen, som er døbt “Det Grønne Helvede”, men også en del af den cirka halvanden kilometer lange langside, for at få plads til de mange motorcykler.

Efter en velsignelse fra Pastor Wink og Pastor Kohnz under en økumenisk gudstjeneste med opløftende musik i paddock-området, trillede de mange motorcykler ud på den berygtede Nordsløjfe.
Se den mere end 48 minutter lange video i artiklen, der er linket til nedenunder.

#2 – Første danske indtryk af 2025 Indian Scout
Prøvekørsler og test af motorcykler sædvanligvis blandt læsernes fortrukne emner her på MagaCin.
Flertallet af MagaCin’s læsere er formentlig bekendt med, at det komplette 2025 Indian Scout line-up blev præsenteret 2. April 2024.

Kort tid efter var vi en tur i USA for at blive klogere på 2025 nyhederne, og artiklen med vores umiddelbare førstehåndsindtryk af modellerne – som angiveligt er Born from icons, ridden by legends – sikrede sig klart en solid andenplads på listen over Maj måneds mest populære emner.

#3 –  Nyt kørekursus i Nordjylland
Mange danske motorcyklister er 100% enige i, at det både er vildt sjov og ofte lærerigt, at deltage på kørekurser for motorcyklister, hvor de køretekniske færdigheder skærpes.

MagaCin ved gennem årene ved flere lejligheder med stor succes afviklet såkaldte “legedage” på lukket bane, og har gennem mere end tyve år både selv arrangeret og stillet instruktører til rådighed i forbindelse med afviklingen af køretekniske kurser i forskellige varianter.

Vi opfordres jævnligt til igen at stable vores eget projekt på benene, og nu er det endelig lykkedes os, at få logistikken på plads.

Det er tilsyneladende en nyhed som vinder gehør…
For artiklen om vores nye kørekursus på Køreteknisk Anlæg Aalborg bragede lynhurtigt ind i top 5 over de varmeste emner her på MagaCin i Maj måned 2024.

Deltagerantallet ved det forestående arrangement er desværre begrænset til 30, så der bliver ikke plads til alle, som har læst artiklen i denne omgang.
Men den overvældende interesse kunne sagtens medføre, at projektet udvides med flere arrangementer.

#4 – BMW med automatisk gearskift mister koblingsgrebet
Motorcykler uden koblingsgreb er ikke en decideret banebrydende nyhed, og vi kunne i April måned løfte sløret for, at Yamaha har automatisk gearskift under udvikling, hvor både gearpedal og koblingshåndtag droppes.

Der skulle dog ikke gå mere end nogle få uger, førend BMW officielt annoncerede, at tyskerne også var hoppet på vognen med et nyt automatisk gearskift.
Men selvom BMW’s koncept Automated Shift Assistant også dropper koblingshåndtaget, så har man valgt at bevare en konventionel gearpedal.

#5 – Ny ottecylindret Mega-Tourer fra GWM
Motorcykler er verdens fedeste opfindelse, uanset om motoren er udstyret med 1, 2, 3, fire eller flere cylindre.
Men eksempelvis MagaCin’s artikler om motorcyklen med den hjemmelavede 10-cylindrede tvangsfodrede totakts radialmotor samt motorcyklen med 48-cylindret 4.2L totakts motor er dog klokkeklare beviser på, at mange gerne læser om multi-cylindrede motorer.

Om det er motoren der fangede interessen, kan vi ikke vide os sikre på.
Men man kunne sagtens forestille sig, at lige præcis den nyudviklede ottecylindrede motor i SOUO S2000 bidrog til den store interesse for den kinesiske Mega-Tourer fra GWM.

Tak for det
Hermed endnu en gang opgørelsen over de fem varmeste emner på MagaCin i måneden der gik, hvor det som altid har været herligt for MagaCin’s skribenter, at danne sig et lille overblik over hvilke emner læserne var mest begejstrede for.

Endnu en gang en stor tak til de langt over 15.000 følgere på MagaCin’s Facebook profil, og naturligvis også en stor tak til alle abonnenterne på MagaCin’s YouTube-kanal, hvor antallet er vokset betragteligt siden den første artikel blev publiceret på MagaCin 24. Februar 2008.

Og selvfølgelig også en stor tak til læserne for opbakningen gennem de sidste mere end 16 år.

Masser af spændende nyheder i den kommende tid
Vejret har i den seneste tid været nærmest perfekt til kørsel på mc, der handles stadig flittigt motorcykler på Danmarks største handelsplads for motoriserede tohjulere 123.mc og motorcyklisterne færdes nu i hobetal på de danske veje.
Der huserer MagaCin’s stab også både på vores egne motorcykler samt dem vi har til test, men vi holder naturligvis som altid et skarpt øje på alt hvad der rører sig i motorcykelbranchen, og holder selvfølgelig vores læsere løbende opdateret.
Så husk endelig at kigge indenfor med jævne mellemrum, så du også er opdateret på de seneste nyheder.

Tidligere populære emner
Nedenfor finder du som altid en række links, hvor tidligere artikler med populære emner nemt kan tilgås.

2024
Mest populært i April 2024
Mest populært i Marts 2024
Mest populært i Februar 2024
Mest populært i Januar 2024

2023
Mest populært i 2023

Mest populært i December 2023
Mest populært i November 2023
Mest populært i Oktober 2023
Mest populært i September 2023
Mest populært i August 2023
Mest populært i Juli 2023
Mest populært i Juni 2023
Mest populært i Maj 2023
Mest populært i April 2023
Mest populært i Marts 2023
Mest populært i Februar 2023
Mest populært i Januar 2023

2022
Mest populært i 2022

Mest populært i December 2022
Mest populært i November 2022
Mest populært i Oktober 2022
Mest populært i September 2022
Mest populært i August 2022
Mest populært i Juli 2022
Mest populært i Juni 2022
Mest populært i Maj 2022
Mest populært i April 2022
Mest populært i Marts 2022
Mest populært i Februar 2022
Mest populært i Januar 2022

2021
Mest populært i 2021

Mest populært i December 2021
Mest populært i November 2021
Mest populært i Oktober 2021
Mest populært i September 2021
Mest populært i August 2021
Mest populært i Juli 2021
Mest populært i Juni 2021
Mest populært i Maj 2021
Mest populært i April 2021
Mest populært i Marts 2021
Mest populært i Februar 2021
Mest populært i Januar 2021

Tudsegamle populære emner
Og derudover får du også som altid en række links til andre populære emner af ældre dato…

Den mest populære artikel på MagaCin i 2021 handlede altså om, at der var en Regning på vej til ejere af tidligere politimotorcykler, da Motorstyrelsen pludselig oplyste, at der ikke var betalt afgift af 80 tidligere politimotorcykler og biler.

Kigger vi et år længere bagud, blev den mest populære artikel på MagaCin i 2020 historien om tyske politikeres anbefaling til et lovforslag, hvor konfiskation af støjende motorcykler skulle være en sanktionsmulighed.

Efter 2019 var klinget af, viste artiklen med præsentationen af den nye BMW R18 sig at være årets mest populære artikel skarpt forfulgt Fantastisk ladefund, i 2018 blev årets højdespringer Sådan bliver du ramt af burkaforbuddet, i 2017 toppede GIGA motorcykel-udstilling i København listen med langt over 150.000 besøg, og i 2016 viste Største MC udstilling i Danmarkshistorien sig på kort tid at få over 90.000 unikke visninger, selvom artiklen det år blev eftertrykkeligt nappet i haserne af 16 år og på motorcykel.

I 2015 handlede årets mest læste artikel om, at der var Nye kørekortregler i støbeskeen, og i 2014 – altså for lige præcis ti år siden – blev MagaCin’s test af Hyosung GT 650 årets mest populære.

Top 10: De ti mest læste artikler på MagaCin i 2019
Top 10: De ti mest læste artikler på MagaCin i 2016

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start