5 Hotte emner i Oktober - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 Hotte emner i Oktober

Tragisk ulykke, gennemsigtig cylinder, ny Honda, ISA og vanvidskørsel - Se listen over læsernes fem favoritter for oktober måned
CO
05/11-2021 kl. 06:00

Artiklen om en mc der blev konfiskeret efter en ufattelig stribe dumheder løb med førstepladsen i sidste måneds oversigt over 5 hotte emner i den forgangne måneds mest populære artikler på MagaCin.
Det gjorde den skarpt forfulgt af artiklen, som beskrev en spansk motorcyklists BMW S1000RR, som spurtede derudaf med 222km/t imens motorcyklen var indleveret på værksted for at få fikset et problem med fartpiloten.

Et par eksempler på historier, som udover at fange læsernes interesse også får MagaCin’s skribenter til at løfte et øjenbryn i forundring.
Så artiklerne kan faktisk være ret underholdende for os selv at skrive, men pladsen bag tastaturet kan også blive knap så morsom.
Det er Oktober måneds mest populære artikel et glimrende eksempel på.

#1 – Motorcyklist mister livet på Padborg Park
Artiklen MagaCin’s læsere flittigst klikkede sig ind på i Oktober måned handler nemlig om, at Syd-og Sønderjyllands politi informerede om, at en 32-årig motorcyklist fra Østjylland var forulykket og havde mistet livet på motorsportsanlægget Padborg Park.
En tragisk hændelse som vi gerne havde været foruden.

#2 – Se motorens forbrænding i gennemsigtig cylinder
Uanset om man har yderst begrænset indsigt i, hvordan en forbrændingsmotor fungerer, eller om man er lidt mere teknisk og mekanisk begavet, så er videoerne i artiklen som napper andenpladsen blandt månedens mest populære artikler i Oktober både oplysende og vældigt underholdende.
Vi synes også lige som MagaCin’s læsere, at det er ret cool at se motorens forbrænding i en simpel encylindret firetaktsmotor med gennemsigtig cylinder, se benzinen forstøves i en gennemsigtig karburator, og se en tvangsstyret ventil i aktion i en motor med desmodromiske ventiler.

#3 – Honda NT 1100 præsenteret i dag.
Vi har løbende gennem året set usædvanligt mange 2022 nyheder præsenteret via digitale medier.
Et af de seneste eksempler er Honda NT1100 som debuterede 21/10 under sloganet Velkommen til den nye Touring æra.
Om det er den inciterende velkomst, prisen på danske nummerplader fra Dkr. 179.995,- eller noget helt tredje som i dén grad har fanget MagaCin’s læseres interesse, kan vi kun gisne om.
Men vi kan med sikkerhed konstatere, at præsentationen af den nye Honda NT1100 sikrede sig en komfortabel tredjeplads over de mest populære emner på MagaCin i sidste måned.
Den nye rejsevenlige model i Honda’s katalog drives af Honda CFR1100L Africa Twin motoren, kører på 17″ hjul med gadeorienterede dæk i begge ender, og er som standard er udstyret med blandt andet sidetasker, centralstøtteben, varmehåndtag, 5-trins justérbart kåbeglas, 3+2 køremodes, fartpilot, 6,5″ tommer TFT skærm i instrumenteringen med tre valgfri layouts, Apple CarPlay®, Android Auto® og Bluetooth connectivity, USB udtag, fuld LED lygteføring samt DRL og fjernbetjent hydraulisk fjederforspænding bagerst.

#4 – MC konfiskeret efter ufattelig stribe dumheder
På fjerdepladsen finder vi artiklen, der blandt andet handler om, at EU i løbet af en relativt kort tidshorisont anbefaler at gøre ISA til lovpligtigt udstyr på motorcykler.
ISA er lidt groft udtrykt en elektronisk hastighedsovervågning, som på egen hånd nedsætter køretøjets hastighed, når der køres for stærkt.
Vi kan nok alle sammen forestille os et utal af prekære situationer, hvor det er mest hensigtsmæssigt, at motorcyklisten har den fulde kontrol over motorcyklens gashåndtag.
Men EU politikerne er ret opsatte på, at ISA hurtigst muligt implementeres som obligatorisk udstyr på motorcykler.

#5 – Endnu en mc beslaglagt efter vanvidskørsel
På femtepladsen over Oktober måneds Hot-Topics finder vi endnu en artikel om såkaldt vanvidsbilisme.
Et tema som sædvanligvis får stor opmærksomhed blandt MagaCin’s læsere.

Med aftalen mod vanvidsbilisme, som et bredt flertal i Folketinget indgik i december 2020, kan politiet beslaglægge vanvidsbilisters køretøjer på stedet og uanset ejerforhold.
Justitsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig over, at lovpakken nu fører til beslaglæggelser.- Det er rigtigt, og det er vigtigt, fordi der er folk, der kører så tilpas idiotisk, at vi bliver nødt til at tage deres biler fra dem. Så de kan forstå, at det bliver de nødt til at holde op med, siger han.-
Det har jo den direkte virkning, at den, der har kørt i bilen, ikke kan køre i den mere, siger ministeren, der kalder konfiskation “et potent værktøj”.

510 køretøjer beslaglagt
Det saksede afsnit ovenover stammer fra denne artikel på Dr.dk, hvori det fremgår, at der i år indtil videre er beslaglagt mere end 510 køretøjer.
En ikke uvæsentlig andel af køretøjerne er motorcykler, og en række sager har allerede været forelagt landets dømmende myndighed, som tager stilling til, om der skal ske endelig konfiskation.
Tidligere på året kunne du læse her på MagaCin, at en beslaglagt motorcykel blev returneret til ejeren, men sådan kommer det formentlig sjældent til at gå fremover.
Vi tør da også godt gætte på, at motorcyklen der 10. Oktober blev målt til en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på 1490 meter bliver konfiskeret.

Ældre populære emner
Lige som i sidste måned tilføjer vi også denne gang en række links nederst, hvor vores læsere nemt kan tilgå tilsvarende artikler med Hot-Topics fra årets foregående måneder.

Mest populært i September 2021
Mest populært i August 2021
Mest populært i Juli 2021
Mest populært i Juni 2021
Mest populært i Maj 2021
Mest populært i April 2021
Mest populært i Marts 2021
Mest populært i Februar 2021
Mest populært i Januar 2021

Tudsegamle populære emner
Og derudover får du også lige som i sidste måned en række links til populære emner af ældre dato.

Den mest populære artikel på MagaCin i 2020 handlede om tyske politikeres anbefaling til et lovforslag, hvor konfiskation af støjende motorcykler blev muligt.
Efter 2019 var klinget af, viste artiklen med præsentationen af den nye BMW R18 sig at være årets mest populære artikel skarpt forfulgt af artiklen om et Fantastisk ladefund.
Og ser vi yderligere nogle år tilbage, viste artiklen om den Største MC udstilling i Danmarkshistorien sig at få over 90.000 unikke visninger, men blev nappet i haserne af artiklen 16 år og på motorcykel.

Top 10: De ti mest læste artikler i 2019
Top 10: De ti mest læste artikler i 2016

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start