45.000 motorcykler på Nürburgring til sæsonstart - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

45.000 motorcykler på Nürburgring til sæsonstart

I år slog motorcyklisterne rekord til sæsonstart på Nürburgring, hvor ikke mindre end 45.000 cykler mødte til gudstjeneste.
Steffen F. Olesen
09/05-2024 kl. 07:03

Herhjemme har der de seneste år været en del negativ fokus på “støjende” motorcykler, hvor eksempelvis Færdselsstyrelsen beskriver trafikstøj som værende både sundsskadeligt og generende, og beboere tæt på danske racerbaner gentagende gange stiller sig på bagben, når de kan ane en rækkefirer synge bag horisonten.

Og det er ikke kun i vores lille hjørne af verden der er forvirring mellem ordene “vellyd” og “støj”. For i Frankrig sænker man støjgrænsen på racerbanerne, og selv den ikoniske racerbane Laguna Seca er blevet sagsøgt af en koalition af lokale borgere, som synes at sådan en racerbane larmer lige lovligt meget.

Der findes et utal af eksempler på situationer, hvor sigtekornet er rettet mod motorcyklister og deres “larmende udstødninger”. Men måske en video fra vores underboer kan få kritikere til at tænke sig om to gange, før de brøler op om at 30 motorcykler på et dansk baneanlæg støjer ulideligt meget?

Rekordbesøg på Nürburgring
Den 28. i sidste måned slog Nürburgring dørene op for et årligt tilbagevendende arrangement, som gennem 25 år har samlet virkelig mange motorcyklister på samme sted… Men i år slog alle rekorder!

Ikke mindre end 45.000 motorcyklister gæstede anlægget, hvor arrangørerne var nødt til at åbne op for paddocken til den del af banen som er døbt “Det Grønne Helvede”, og også en del af den cirka halvanden kilometer lange langside, for at få plads til de mange motorcykler.
Og efter en velsignelse fra Pastor Wink og Pastor Kohnz under en økumenisk gudstjeneste med opløftende musik i paddock-området, trillede de mange motorcykler ud på den berygtede Nordsløjfe.

Det er blevet foreviget i nedenstående video, som med sine uredigerede 48 minutter og 56 sekunder viser deltagerne køre på én enkelt strækning kaldet Adenauer Forst, som du måske kender fra de mange videoer på YouTube, hvor både biler og motorcykler må en tur over græsset.

Jeg ved ikke med dig, men undertegnede bliver helt glad i låget når så mange samles omkring deres helt store passion, og ser det på ingen måde som værende hverken sundhedsskadeligt eller generende.
Og med ovenstående video in mente må vi bare endnu engang konstatere, at der vist ikke er meget at klage over i lille Danevang?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start