5 Hotte emner i Marts - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 Hotte emner i Marts

Borgerforslag vedr. vanvidskørsel - Chris Pfeiffer gået bort - Overvågning af hastighed - Status på vedligeholdelsesfri kæde - Ny Honda Dax
Steffen Olesen
14/04-2022 kl. 07:12

Så er det igen blevet tid til et tilbageblik på den forgangne måneds mest populære emner her på MagaCin, hvor vores læsere får et let overskueligt overblik over, om de har sammenfaldende interesser med flertallet af vore læsere, eller om der ganske enkelt skulle være et interessant emne man er gået glip af.
MagaCin’s arkiver indeholder i skrivende stund 8.500 artikler, så der er ikke noget at sige til, hvis vores læsere ikke når at få samtlige de seneste nyheder med.

Klar førsteplads i Februar
I den forgangne måned var MagaCin’s læsere ret begejstrede for at læse om, hvor skidt et valg det kan være, hvis man er iført uhensigtsmæssig beklædning og udstyr i tilfælde af styrt.
I artiklen ADVARSEL! En lidt skræmmende video som løb med en klar førsteplads over de mest populære artikler på MagaCin i Februar, indlejrede vi en lidt grum illustrerende video, som gav tydeligt syn for sagen.

#1 – Borgerforslag for ændring af loven om vanvidskørsel
Førstepladsen over de mest populære artikler på MagaCin i Marts måned 2022 er ligeledes en sikker vinder, men berører et helt andet emne, hvor Henrik Schou Jensen fra Faaborg-Midtfyn har stillet et borgforslag om ændring af den nuværende lov vedrørende vanvidskørsel.
For Henrik er mildest talt ikke tilfreds med, at en ejers køretøj kan konfiskeres og beslaglægges, når det er en anden person end ejeren selv, som har ført køretøjet i forbindelse med såkaldt vanvidskørsel.
Borgerforslaget Ændring til Vanvidsloven. Konfiskering af 3.mands bil har i skrivende stund opbakning fra 2445 støtter, og skal inden 9. September 2022 have opbakning fra 50.000 borgere for at politikerne ser på sagen.

Loven om vanvidskørsel havde oprindeligt efter flere politikeres officielle udtalelser fortrinsvis det sigte, at få konfiskeret leasede biler i forbindelse med vanvidskørsel.

Ét leaset køretøj konfiskeret
996 køretøjer er beslaglagt på nøjagtig et år siden indførelsen af loven om vanvidskørsel, og det er måske lidt pudsigt, når Midt- og Vestjyllands Politi et år efter indførelsen af loven i en årsstatus fortæller, at blot et enkelt leaset køretøj er konfiskeret.
De resterende 995 ud af 996 køretøjer var altså tydeligvis ikke leaset.
Læs mere om den sag i dette nyhedsbrev fra Midt- og Vestjyllands Politi.

#2 – Verdensberømt stuntkører gået bort
Andenpladsen over de varmeste emner på MagaCin i Marts måned har på sin vis også lidt med alternativ kørsel at gøre, men er desværre af mere tragisk karakter.
For artiklen handler om, at den fantastiske tyske stuntkører Chris Pfeiffer som gennem karrieren vandt et væld af titler både nationalt og internationalt, efter en periode med svær depression var nået til et punkt, hvor han ikke så noget alternativ til at tage sit eget liv.
Æret være Chris Pfeiffer’s minde.

#3 – Konstant overvågning af motorkøretøjers hastighed
På tredjepladsen finder vi lige som på Marts måneds førsteplads et politisk emne.
Men denne gang handler det om EU lovgivning, hvor politikerne har besluttet, at motoriserede køretøjers hastighed fremover skal overvåges af en såkaldt “Intelligent Hastigheds Assistent”.
Et system der potentielt kan få vidtrækkende konsekvenser med intensiveret massiv overvågning, og hvor tekniske løsninger til umiddelbar eksekvering af straf for lovovertrædelser så absolut bliver en mulighed.
Kun fantasien sætter grænser for, hvad ISA systemet potentielt kan bruges til.
Systemet skal efter planen implementeres fra 5. Juli i år.

#4 – Status på den vedligeholdesfri kæde
Artiklen om den revolutionerende kæde fra Regina, som vi monterede sidste år i forbindelse med MagaCin’s Opgradering af en brugt Bandit, må siges at have fanget læsernes interesse.
For i skrivende stund er det blot en enkelt sidevisning, som skiller Marts måneds tredje og fjerdeplads.
Opgraderingen af den bedagede Bandit omfattede blandt andet ny affjedring, nyt udstødningssystem, mapning og indkøring på rullefelt, og altså også montering af den smarte kæde fra Regina.
En kæde som vi indtil nu kun har positive erfaringer med, som vi har monteret på endnu en motorcykel, og hvor flere andre kilder ligeledes har berettet om positive erfaringer.

#5 -Honda Dax tilbage på programmet
Den nyhed må siges at have fanget læsernes interesse, for artiklen læses i skrivende stund stadig flittigt.
Den nye Honda Dax vækker formentlig mange behagelige minder hos erfarne motorcyklister, og nyheden blev i øvrigt helt officiel ved samme lejlighed som den nye Honda Hawk 11.
Begge modeller debuterede ved det 38. Osaka Motorcycle Show 19.-21. Marts 2022, og vi så efterfølgende yderligere video med både Honda Hawk 11 og Honda Dax ST125, da en besøgende ved det efterfølgende 49. Tokyo Motorcycle Show delte en video med begge modeller.

De fem varmeste emner på MagaCin i Februar handlede altså også i denne omgang om lidt af hvert, men hvor politiske emner i denne ombæring løb med to af månedens top-5 placeringer.

Spændende projekter i støbeskeen
Det er som altid interessant for vi skribenter, at holde fingeren på pulsen, og se hvilke emner der fanger flest læseres interesse.
Det er på nuværende tidspunkt endnu for tidligt, at spå om månedens mest populære emne i April 2022, for måneden er jo nærmest kun lige begyndt, vi har flere spændende projekter i støbeskeen for April måned, og der er jo et stykke vej til 1. Maj.
Kunne men eventuelt forestille sig, at den herlige nyhed med en lidt bizar forklaring på, at vores køretøjer nu angiveligt kører længere på literen var lidt interessant for vores humoristisk anlagte læsere?
Vi ser frem til at dele de seneste nyheder med vores læsere, og kaster os ivrigt over forestående opgaver.
Så husk nu at kigge indenfor på MagaCin med jævne mellemrum.

Ældre populære emner
Lige som i sidste måned tilføjer vi også denne gang en række links nederst, hvor vores læsere nemt kan tilgå tilsvarende artikler med Hot-Topics fra både indeværende og tidligere år.

2022
Mest populært i Februar 2022
Mest populært i Januar 2022

2021
Mest populært i December 2021
Mest populært i November 2021
Mest populært i Oktober 2021
Mest populært i September 2021
Mest populært i August 2021
Mest populært i Juli 2021
Mest populært i Juni 2021
Mest populært i Maj 2021
Mest populært i April 2021
Mest populært i Marts 2021
Mest populært i Februar 2021
Mest populært i Januar 2021

Tudsegamle populære emner
Og derudover får du også lige som i måneden før en række links til populære emner af ældre dato.
Den mest populære artikel på MagaCin i 2021 handlede om, at der var en Regning på vej til ejere af tidligere politimotorcykler, da Motorstyrelsen pludselig oplyste, at der ikke var betalt afgift af 80 tidligere politimotorcykler og biler.
Kigger vi et år længere bagud, blev den mest populære artikel på MagaCin i 2020 historien om tyske politikeres anbefaling til et lovforslag, hvor konfiskation af støjende motorcykler skulle være en sanktionsmulighed.
Efter 2019 var klinget af, viste artiklen med præsentationen af den nye BMW R18 sig at være årets mest populære artikel skarpt forfulgt af artiklen om et Fantastisk ladefund.
Og ser vi yderligere nogle år tilbage, viste artiklen om den Største MC udstilling i Danmarkshistorien sig at få over 90.000 unikke visninger, selvom artiklen dengang i 2016 blev eftertrykkeligt nappet i haserne af 16 år og på motorcykel.

Top 10: De ti mest læste artikler i 2019
Top 10: De ti mest læste artikler i 2016

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start