Dansk Politi præsenterer deres nye MC - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dansk Politi præsenterer deres nye MC

Nederst i artiklen finder du en video hvor politiassistent Christian Berthelsen præsenterer det danske Politis nye motorcykel.
Steffen F. Olesen
16/08-2022 kl. 14:36

Det er nu godt ni måneder siden, at du her på MagaCin kunne læse, at dansk Politi fremover får fornøjelsen af at kunne patruljere på nakken af en ganske skarp ganger.

I artiklen Dansk Politi skal køre Ducati kunne du læse, at MagaCin opsnappede nyheden i flyveren på vej til EICMA i november måned sidste år, men der skulle altså gå cirka en måned før Ducati Danmark via telefon kunne bekræfte, at vi i fremtiden får adskillige eksemplarer af den langbenede Multistrada V4 S med alternative farver at se i trafikken.
Og selv da var udmeldingen endnu ikke helt officiel, for Ducati og Politiet holdt stadig kortene tæt til kroppen, da en officiel pressemeddelelse endnu var under udarbejdelse.

Yderligere fire dage skulle der gå før pressemeddelelsen – som du finder her – ramte indbakken. Og i den kunne vi læse, at Politiet og Ducati Danmark har indgået en rammeaftale om levering og servicering af patruljecykler de næste syv år.

Debat på sociale medier
Den første udmelding fra MagaCin’s side omkring Politiets valg af nye krikker startede omgående et lille bål på de sociale medier, som sidenhen voksede til en skovbrand af voksen størrelse.

Trofaste følgere og nye ansigter fløj straks til tastaturet for at ytre deres mening om valget af motorcykel, og det er langt fra alle som mener, at det at skifte den velkendte arbejdshest fra Yamaha ud med en Ducati er en god idé.
Men selvom Ducati har haft ry for at skulle besøge det det lokale værksted fra tid til anden, hvor man mens man venter ligeså godt kan gribe knoglen tage en snak med bankmanden, så skal man lige huske på, at samtlige producenter er under konstant udvikling. Og langt de fleste gange rykker modellerne sig i en bedre retning.
Der er efterhånden heller ikke særlig mange Harley-jokes som holder stik længere, vel?

Dyr men dejlig
Som du kan høre i videoen nederst i artiklen, så er Christian Berthelsen fra Rigspolitiet tydeligvis ganske imponeret over sit nye legetøj, og det kan vi egentlig godt forstå.
For tilbage i september måned sidste år tog MagaCin’s freelance-skribent, Nicolaus, en for holdet, og testede Ducati Multistrada V4 S i en uge med forrygende sommervejr.

Nicolaus var langt hen ad vejen ganske betaget af Ducatis højbenede eventyrer, og der var kun enkelte hår at finde i suppen.
Ducati Multistrada V4S klarer sig ganske fortrinligt på fast og lettere løst underlag, men den er ret tørstig, udsender lidt for meget strålevarme til førerens bentøj, vibrerer ligesom sine søskende under 2.000 o/min. og er ikke specielt billig.

Alligevel lød dommen da testen nåede sin ende: “Uanset hvad er der tale om rigtig mange penge, men minimum én fra MagaCin’s redaktion, ville være stærkt fristet, til at bruge de penge på Ducati Multistrada V4 S, hvis økonomien ellers var til det. For godt nok er den dyr, men den dæleme også dejlig”.

Politiets præsentation
MagaCin har gentagende gange forsøgt at komme i mål med en videopræsentation af Politiets nye motorcykler, for vi synes nemlig også at det er et ret interessant valg af kompagnon.
Det er vi af flere grunde desværre ikke lykkedes med, men for få timer siden uploadede Politiet nedenstående video til deres Facebook profil, hvor Hr. Berthelsen render let over de ting der adskiller Politiets Multistrada fra menigmands.

Ønsker du flere detaljer omkring hvordan Multistrada V4 S kører, eller mangler du dybere indsigt i elektronik, mekanik og features, så skal du blot lægge vej forbi ovenstående test, hvor MagaCin’s testpilot har trykket på tastaturet 23.842 gange – plus det løse – for at videregive sin oplevelse af modellen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start