Regning på vej til ejere af tidligere politimotorcykler - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Regning på vej til ejere af tidligere politimotorcykler

80 motorcykler og 50 biler
Steffen Olesen
23/06-2021 kl. 08:00

Hvis du er den lykkelige ejer af en tidligere politimotorcykel, så er der muligvis en regning på vej med Postmand Per.
For Motorstyrelsen oplyser, at der ikke er betalt afgift af 80 tidligere politimotorcykler og politibiler.
Motorstyrelsen fortæller i en pressemeddelelse, at myndighederne vurderer, at der skal betales kr. 60.000 – 70.000 pr. motorcykel og cirka kr. 100.000 pr. bil.
En ret ærgerlig udgift, hvis man har købt motorcyklen eller bilen i god tro og regnet med, at papirarbejdet var i orden og afgiften betalt.
Men der kan også være en regning på vej til ejere af andre køretøjer, for Motorstyrelsen undersøger nu, om der er lignende problemstillinger med andre typer af køretøjer, som i en periode har været fritaget for registreringsafgift.
Læs pressemeddelelsen fra Motorstyrelsen nedenunder, eller læs den på Motorstyrelsens hjemmeside.

Pressemeddelelse:
Ejere af tidligere politikøretøjer får opkrævning efter snyd med registreringsafgift.
Der er ikke betalt registreringsafgift af biler og motorcykler, der tidligere er blevet anvendt af politiet. Motorstyrelsen kræver derfor, at afgiften bliver betalt.

Ejere af cirka 80 tidligere politimotorcykler og 50 politibiler har undladt at betale registreringsafgift af deres køretøjer. Det har Motorstyrelsen konstateret i forbindelse med kontrol af en række køretøjer, der stammer fra 2012 og tidligere.

Da køretøjerne blev anvendt af politiet, skulle der ikke betales registreringsafgift af dem. Men da de efterfølgende blev handlet, skulle der naturligvis betales afgift.

”Da vi blev opmærksomme på problemstillingen, iværksatte vi straks en kontrol af de tidligere politimotorcykler og politibiler, og det har altså ført til, at vi vil opkræve registreringsafgift i cirka 130 sager om unddragelse af registreringsafgift. Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at private kører rundt på motorcykler og biler, der ikke er betalt registreringsafgift af”, siger Jørgen Rasmussen, direktør i Motorstyrelsen.

Ifølge Motorstyrelsens foreløbige vurdering skal der betales 60.000-70.000 kr. i afgift pr. motorcykel og cirka 100.000 kr. pr. bil.

Det var i en periode muligt at unddrage registreringsafgift, fordi oplysninger om motorcyklerne og bilerne ikke blev registreret korrekt i Motorregistret. Fejlen opstod i forbindelse med konvertering af oplysninger fra et gammelt it-system i det daværende SKAT. Motorstyrelsen har nu blokeret køretøjerne i Motorregistret, så det ikke længere er muligt at handle med dem uden at betale registreringsafgift.

Motorstyrelsen undersøger, om der er lignende problemstillinger med andre typer af køretøjer, som i en periode har været fritaget for registreringsafgift.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.


Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start