Nye kørekortregler i støbeskeen store MC til unge
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nye kørekortregler i støbeskeen

Alligevel store motorcykler til ungdommen
Tommy Rønn
21/08-2015 kl. 17:00

Rygterne siger at de folkevalgte i blå blok vil ændre de danske kørekortregler, så de harmoniseres med reglerne i landene omkring Danmark. Det vil betyde at de 16 årige vil kunne køre 125 ccm med 11 kW, og de 18 årige må føre motorcykel med 35 kW. Det vil også betyde at unge fra 20 år kan føre motorcykel uden begrænsninger i vægt og effekt.

Ifølge vores information er disse nye regler under udarbejdelse, og forventes vendt i folketinget senere på året, og forventes derefter at træde i kraft primo 2016.

Informationerne fortæller at hele blå blok er for ideen, med at motorcykel-karrieren skal kunne begyndes af de 16 årige. Kort fortalt, rykkes alle vores nuværende motorcykel kørekort-regler mod et 2 år yngre publikum.

Alt tyder dermed på vi fra 2016 kommer til at se ungdommen på smarte og fikse motorcykler i trafikken. Godt for miljøet og trafiksikkerheden, når ungdommen flytter fra de små tunede og ulovlige totaktere, og over på de mere sikre og mindre forurenende 125 ccm motorcykler.

Min store datter er nu godt 14 år. Gæt hvad hun skal begynde på om godt 1 år?

Vi har dog før hørt politikere love A, og derefter udføre B. Derfor tør vi ikke blive rigtig glade før den endelige tekst er vedtaget. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Nye kørekortregler i støbeskeen

  1. Det bliver spændende at se om personer med et bilkørekort for lov til at køre på 125 ccm også.
    Jeg kender flere personer som gerne vil have en lille mc som køretøj nr 2 som bare ikke kan tage sig sammen til at tage kørekortet.

  2. skrev til Kristian Phil Lorenzen og spurgt til lovforslaget.
    det skulle komme til afstemning men det er umuligt at få en tidshorisont på…..
    håber selv at kunne få junior med på hjul til næste år.

  3. Når noget lyder for godt til at være sandt, er det det også gerne. Men man har da lov at blive positivt overrasket. Politikernes klassiske begrundelse for strammere regler i Danmark er hensynet til trafiksikkerheden; læs: bekymring for og beskyttelse af de små, som ikke skal drøne rundt på hurtige knallerter og lægge samfundet til last ved at invalidere sig i en ung alder, men vokse op, gøre deres uddannelse færdig, og blive ansvarlige skatteydere (sarkasme kan forekomme).

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start