Video: Udpakning af Kawasaki ZX-6R anno 2024 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Video: Udpakning af Kawasaki ZX-6R anno 2024

MagaCin slog et sving forbi Kawasaki Danmark for at deltage i udpakningen af den genfødte Kawasaki ZX-6R.
Steffen F. Olesen
09/03-2024 kl. 08:12

I 2021 blev Kawasaki Ninja ZX-6R, lige som flere andre af tidens mest sportslige maskiner, udfaset grundet skærpede miljøkrav.

Men heldigvis for de sportsligt interesserede, er den knivskarpe 636’er vendt tilbage i en opdateret udgave som – udover et lille ansigtsløft – har fået en overhaling af motoren, så den lever op til de politisk påduttede krav.

Til efterårets store MC messe i Italien slog vi et sving forbi modellen – som dernede stod udstillet i de fantastisk flotte jubilæumsfarver – og aftalte med den danske importør, at vi ville vende tilbage til modellen snarest muligt i eget land.
Og der skulle heldigvis ikke gå urimeligt længe før Marck fra Kawasaki Danmark ringede for at fortælle, at nu var det første eksemplar af Kawasaki ZX-6R anno 2024 landet på matriklen.

Så vi sprang naturligvis i bilen straks der var et hul i kalenderen, og tøffede sydpå for at deltage i udpakningen af motorcyklen, og for at få en lille snak med Marck om hvad der er nyt ved den genfødte mellemklasse-racer.

Som du kan høre i videoen, så er både Marck og Carsten ganske tilfredse med, at man i bund og grund ikke har gjort ret meget ved den seneste udgave af ZX-6R, i forhold til den model vi testede tilbage i 2019.

For som du måske kan fornemme, og ellers læse i artiklen der er linket til nedenfor, så var 2019 Kawasaki ZX-6R knap så kompromisløs som eksempelvis Yamaha YZF R6, og fremstod i stedet som den tværfaglige, der ikke blot er kompetent på racerbane, men også fungerer fint på offentlig vej.

Og netop det faktum, at ZX-6R årgang 2019 var en økonomisk overkommelig mellemklasse racer, der faktisk både fungerer i dagligdagen og klarer transporten mellem racerbanerne relativt komfortabelt, talte for en fremtidig bevarelse af Supersport Ninja’en.

Vi dykker dybere ned i maskineriet
Men selvom modellen umiddelbart fremstår som værende “sig selv i nye klæder”, så er der alligevel sket lidt inde under kjolen.

Hjertet i Kawasaki ZX-6R anno 2024 er den velkendte vandkølede, firecylindrede og overkvadratiske enhed på 636 kubik, men leverer i sin reinkarnation “kun” 124 hestekræfter (129 med fuld RAM Air), hvor forgængeren brystede sig af 130 hypper (136 med fuld RAM Air).

I samme ombæring har man sænket begrænsningen fra 13.500 omdrejninger i minuttet til 13.000, ganske enkelt for at overholde de skrappe emissionskrav, og så trykker modellen et par kilo mere på badevægten end sin søster.
Og der er faktisk endnu mere at sige om årets 636’er, men det kommer vi til at dykke meget dybere ned i så snart vejret viser sig fra en bedre side, så den kommende testcykel rigtig kan få lov at vise sig frem.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start