5 Hotte emner i Maj - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

5 Hotte emner i Maj

Politiets støjmåling, SKAD søger svar på en række relevante spørgsmål, politiker anmoder motorcyklister om hjælp, vejsidesyn FAQ og beslaglæggelse på baggrund af mistanke om forurening
CO
05/06-2022 kl. 05:58

Så blev det igen tid til et tilbageblik på den forgangne måneds mest populære emner her på MagaCin, hvor læserne får et let overskueligt overblik over, om de har sammenfaldende interesser med flertallet af vore læsere, eller om der ganske enkelt skulle være et interessant emne man er gået glip af.
MagaCin’s arkiver indeholder i skrivende stund mere end 8.600 mc-relaterede artikler, hvor der dagligt tilføjes nye, så der er ikke noget at sige til, hvis vores læsere ikke når at få det hele med.

Sikker førsteplads i Maj
I den forgangne måneds opgørelse 5 hotte emner i April var der hård kamp om førstepladsen blandt månedens mest populære artikler, hvor artiklen Dansk demonstration imod konfiskationer sneg sig ind på en førsteplads lige foran Fartkontrol ved motorcykeltræf udløste bøderegn.
MagaCin’s læsere ønskede altså i udpræget grad den forgangne måned at holde sig opdateret vedrørende dansk lovgivning, skærpelser og håndhævelse af samme.
Det viste sig også at være tilfældet i Maj måned, hvor månedens mest populære artikel indeholdt en video med demonstration af, hvordan politiet på stedet udfører støjmåling af motorcykler.
En måling der intet har med de omdiskuterede vejsidesyn at gøre.

#1 – Én gang for alle: Sådan måler Politiet støj
I Maj måneds mest populære artikel på MagaCin får vi afklaret nogle tvivlsspørgsmål vedrørende politiets måling af motorcykler støjniveau, sorteret skidt fra kanel, og formentlig minimeret historierne om noget som nogen mener at have hørt et eller andet sted.
I artiklen kan du ikke blot læse om politiets procedure for støjmåling, men også se en lille video fra et køreteknisk kursus for motorcyklister på FDM Sjællandsringen, hvor en af FDM instruktørerne der til dagligt arbejder som motorcykelbetjent indvilligede i at vise og fortælle hvordan den meget omtalte støjmåling foretages i praksis.
Det viste sig at være en ganske smertefri operation, som endda fik en kursist med eftermonteret udstødning på motorcyklen til at ånde lettet op.

#2 – SKAD søger svar på spørgsmål om støjmåling af mc
Selv om der altså er skabt klarhed over politiets umiddelbare støjmålinger, er der stadig en række uafklarede spørgsmål vedrørende støjmålinger i forbindelse med de nyligt indførte vejsidesyn, der trådte i kraft 1. Januar i år.
Det mener blandt andet brancheorganisationen SKAD, som i den forbindelse har rettet henvendelse til både Færdselsstyrelsen, Justitsministeren og Transportministeren, for at få afklaret en række yderst relevante spørgsmål.
SKAD påpeger blandt andet “at tusinder af motorcykelejere og mange motorcykelforhandlere kan komme i klemme, fordi man ikke kender de køretøjsspecifikke data.
Hverken DMR, Politiet, synshaller eller Færdselsstyrelsen er i besiddelse af disse data i større omfang.”

#3 – Politiker beder om din hjælp
På tredjepladsen over de mest populære emner på MagaCin i Maj måned finder vi det lidt usædvanlige emne, at en dansk politiker anmoder om danske motorcyklisters hjælp.
Det gør Lars Boje Mathiesen via et opslag på Facebook, hvor han blandt andet skriver:- “Jeg har brug for jeres hjælp derude. I ved jo at jeg er gået ind i kampen for vores biler. Men jeg får en del beskeder om problemer på MC området også. Det vil jeg gerne tage fat om. Men jeg ved ikke lige så meget om dette område som biler. Derfor har jeg brug for I kommer på banen.”

#4 – Officielt om Vejsidesyn: Svar på ofte stillede spørgsmål
Et utal af forskellige fortællinger, rygter og ubekræftede forlydender vedrørende de nye vejsidesyn florerer mindst lige så lystigt, som de mange varianter af noget som nogen har hørt eller mener at vide om støjmåling af motorcykler.
Så derfor er det måske ganske udmærket, at færdselsstyrelsen for nogen tid siden publicerede en såkaldt FAQ (ofte stillede spørgsmål) vedrørende vejsidesyn.
Link til FAQ’en hvor man blandt andet kan få svar på, hvad et vejsidesyn egentlig er, om man som motorcyklist er forpligtet til medvirke ved Færdselsstyrelsens kontrol, hvad der undersøges ved et vejsidesyn, hvad der sker hvis der konstateres fejl på motorcyklen, findes i artiklen der er linket til herunder, og i FAQ’en er der endda et par afsnit vedrørende støj.

#5 – Ubehageligt valg: Skrotning eller konfiskation
Som rosinen i pølseenden over de mest populære emner på MagaCin i Maj måned finder vi historien om Dannie, der blev stillet overfor et yderst ubehageligt valg.
Emnet er ikke direkte relateret til motorcykler, men handler hvilken snedig anvendelse af lovgivningen der anvendes til at beslaglægge potentielt forurenings-manipulerede køretøjer, på baggrund af en dom over en polsk lastbilchauffør.
I artiklen findes også en indlejret video, hvor vi informeres om, at man har ret til at få sagen forelagt en dommer indenfor 24 timer, hvis man ikke mener betingelserne for beslaglæggelse er opfyldt.

Flere spændende projekter i støbeskeen
Det er som altid lidt hyggeligt for vi skribenter, at se hvilke emner læserne finder mest interessante.
Det er på nuværende tidspunkt endnu for tidligt, at spå om månedens mest populære emne i Juni 2022, men vi har som altid flere interessante og spændende projekter i støbeskeen.
Vi glæder os til at dele de seneste nyheder med vores læsere, og kaster os ivrigt over kommende opgaver, hvor vi selv glæder os ret meget til en del af dem.
Så husk nu at kigge indenfor på MagaCin med jævne mellemrum.

Ældre populære emner
Lige som i sidste måned tilføjer vi også denne gang en række links nederst, hvor vores læsere nemt kan tilgå tilsvarende artikler med Hot-Topics fra både indeværende og tidligere år.

2022
Mest populært i April 2022
Mest populært i Marts 2022
Mest populært i Februar 2022
Mest populært i Januar 2022

2021
Mest populært i December 2021
Mest populært i November 2021
Mest populært i Oktober 2021
Mest populært i September 2021
Mest populært i August 2021
Mest populært i Juli 2021
Mest populært i Juni 2021
Mest populært i Maj 2021
Mest populært i April 2021
Mest populært i Marts 2021
Mest populært i Februar 2021
Mest populært i Januar 2021

Tudsegamle populære emner
Og derudover får du også som altid en række links til populære emner af ældre dato.
Den mest populære artikel på MagaCin i 2021 handlede om, at der var en Regning på vej til ejere af tidligere politimotorcykler, da Motorstyrelsen pludselig oplyste, at der ikke var betalt afgift af 80 tidligere politimotorcykler og biler.
Kigger vi et år længere bagud, blev den mest populære artikel på MagaCin i 2020 historien om tyske politikeres anbefaling til et lovforslag, hvor konfiskation af støjende motorcykler skulle være en sanktionsmulighed.
Efter 2019 var klinget af, viste artiklen med præsentationen af den nye BMW R18 sig at være årets mest populære artikel skarpt forfulgt af artiklen om et Fantastisk ladefund.
Og ser vi yderligere nogle år tilbage, viste artiklen om den Største MC udstilling i Danmarkshistorien sig at få over 90.000 unikke visninger, selvom artiklen dengang i 2016 blev eftertrykkeligt nappet i haserne af 16 år og på motorcykel.

Top 10: De ti mest læste artikler på MagaCin i 2019
Top 10: De ti mest læste artikler på MagaCin i 2016

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start