Officielt om Vejsidesyn: Svar på ofte stillede spørgsmål - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Officielt om Vejsidesyn: Svar på ofte stillede spørgsmål

Her får du ordene fra hestens egen mund
CO
07/05-2022 kl. 15:37

Nogle af tidens vildt hotte emner er loven om vanvidskørsel og de dermed følgende beslaglæggelser og potentielle endelige konfiskationer af køretøjer, den skærpede indsats mod støjende motorcykler, og sidst men ikke mindst indførelsen af såkaldte vejsidesyn for motorcykler fra 1. Januar i år.
En ikke forud planlagt kontrol, hvor synsinspektører foretager en vurdering af motorcyklens tekniske tilstand.
Det har vist sig ualmindeligt svært at hitte rede i, hvad der er op og ned i forbindelse med emnerne, som også har været genstand for mange spekulationer, gætterier og lægmand som i bedste mening byder ind med sin egen frie version af svar på dette og hint.
Så det er alt andet lige meget lettere, når myndighederne i let forståeligt sprog melder officielt ud om, hvad de nye love og regler egentlig betyder, og hvordan de håndteres i praksis.
Og lige præcis det har Færdselsstyrelsen nu gjort i forbindelse med vejsidesyn.

Slut med gætterier
Tidligere på dagen kunne du her på MagaCin i artiklen Én gang for alle: Sådan måler Politiet støj læse om, hvordan en dansk mc-betjent fra officielt hold er instrueret i at foretage en umiddelbar støjmåling af en motorcykel.
Og vi skal for en god ordens skyld gentage, at det emne IKKE har en fløjtende fjært med vejsidesyn at gøre.
Så derfor er det måske den perfekte opfølgning, at færdselsstyrelsen for nogle uger siden publicerede en såkaldt FAQ (ofte stillede spørgsmål) vedrørende vejsidesyn.
Den kan nu tilgås på Færdselsstyrelsens hjemmeside, hvor man blandt andet kan få svar på, hvad et vejsidesyn egentlig er, om man som motorcyklist er forpligtet til medvirke ved Færdselsstyrelsens kontrol, hvad der undersøges ved et vejsidesyn, hvad der sker hvis der konstateres fejl på motorcyklen, og der er endda et par afsnit vedrørende støj.
Se skærmdump fra Færdselsstyrelsens hjemmeside nedenunder, og klik på billedet for at blive sendt videre til den egentlige FAQ.

Et kærkomment tiltag fra Færdselsstyrelsen, hvor vi fra officielt hold får endegyldige svar på en række ofte stillede spørgsmål.
Og under punktet Hvor finder jeg støjtallet for min motorcykel? findes sågar flere links, som formentlig vil få en masse klik.

Hamrende fint tiltag
Danmark er et frit demokratisk land, hvor alle har lov til at have deres personlige holdning til det nyligt indførte vejsidesyn og give udtryk for den.
Nogle husker måske, at alternativet var periodisk syn af motorcykler.
Den nye FAQ fra Færdselsstyrelsen vil forhåbentlig ende og forbygge en del unødvendige diskussioner og afklare mange tvivlsspørgsmål.
Efter vores vurdering et hamrende fint tiltag fra færdselsstyrelsens side.
Noget som andre instanser måske burde tage ved lære af?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start