Borgerforslag for ændring af loven om vanvidskørsel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Borgerforslag for ændring af loven om vanvidskørsel

666 personer har indtil nu bakket op om forslaget - og det vokser støt!
CO
14/03-2022 kl. 18:12

23. Marts 2021 blev loven om vanvidskørsel vedtaget med et stort flertal i Folketinget, og loven trådte i kraft 31.Marts samme år.
Siden dengang er en lang række køretøjer blevet beslaglagt med henblik på konfiskation, hvor køretøjerne i visse tilfælde var ført af andre end den lovformelige ejer.
Som eksempelvis motorcyklen der blev beslaglagt og efterfølgende returneret til ejeren, men der ses også en del eksempler på, at ejeren har fået et køretøj endeligt konfiskeret, efter en anden person har benyttet køretøjet i forbindelse med såkaldt vanvidskørsel.

Har både medført anerkendelse og protester
Det har blandt andet medført protester fra jurister som vurderer, at praksis med konfiskation af et køretøj som ejes af en anden end føreren, er en krænkelse af den grundlovssikrede ejendomsret.
Men det er ikke kun jurister, som forholder sig særdeles skeptisk til, hvad der i manges øjne fremstår som en generel konfiskation af køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel.
Blandt landets borgere er holdningerne delte, hvor nogle synes lovgivningen er et fint tiltag, imens mange andre mener, at sanktionerne er for vidtgående, når ejere af køretøjer i princippet kan straffes for andre personers forseelser.

Straf selv om man ikke har begået noget ulovligt
Blandt sidstnævnte gruppe findes Henrik Schou Jensen fra Faaborg-Midtfyn, der i weekenden stillede et borgforslag om ændring af den nuværende lov om vanvidskørsel.
Henrik mener blandt andet ordret citeret:- “I alt sin enkelthed har man, når køretøjet ikke tilhører den der har begået forseelsen, pålagt en straf til den der ejer køretøjet, selv om vedkommende ikke har begået noget ulovligt.
Rent praktisk har man uddelegeret ansvaret for inddrivelse af bøden, så det ikke er det offentlige der har besværet, men efterlader andre med ansvaret for at eksekvere dommen.
Er det ikke statens ansvar at inddrive en bøde? Er det ikke essensen af et retssamfund? Det er ikke tilfælde med lovgivningen imod vanvidskørsel.”

Borgerforslaget Ændring til Vanvidsloven. Konfiskering af 3.mands bil der i skrivende stund har 666 støtter skal inden 9. September 2022 have opbakning fra 50.000 borgere for at politikerne ser på sagen.

Som en lille oplysende krølle på halen, er det måske også på sin plads at orientere om, at man fremover Risikerer fængselsstraf for medvirken til vanvidskørsel.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start