Endnu en mc beslaglagt efter vanvidskørsel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endnu en mc beslaglagt efter vanvidskørsel

Gennemsnitshastighed på 217 km/t over 1490 meter.
Steffen Olesen
13/10-2021 kl. 08:43

Motorcykel taget ved vanvidskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Endnu en motorcykel er beslaglagt efter den nye lov om vanvidskørsel, og det var ikke voldsomt længe en 37-årig motorcyklist fik fornøjelse af sin nye motorcykel, der blev indregistreret i foråret.
For Søndag d. 10. Oktober beslaglagde Midt- og Vestsjællands Politi motorcyklen i forbindelse med vanvidskørsel på Holbækmotorvejen, hvor motorcyklen blev målt til en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på 1490 meter.
Det fremgår af nedenstående uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Uddrag af døgnrapporten 11. oktober 2021.
Kl. 15.30 kørte politiets videobil på Holbækmotorvejen, hvor patruljen rutinemæssigt havde standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Betjenten hørte lyden fra en meget hurtig motorcykel, som han ud fra lyden af accelerationen vurderede kørte op imod 200 km/t. Kort efter kom motorcyklen blæsende forbi rastepladsen med en hastighed langt over det tilladte.

Færdselsbetjenten satte efter det hurtige køretøj, men nåede helt til Vipperød før han fik øje på motorcyklen igen. Ved Vipperød havde en anden færdselspatrulje standset en bilist, så patruljen holdt med blå blink langs motorvejen. Her sænkede motorcyklisten kortvarigt hastigheden, men herefter gassede han kraftigt op igen. Videobilen filmede motorcyklistens hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 km/t og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen er på mellem 110 og 120 km/t.

Betjenten standsede motorcyklisten, en 37-årig mand fra Holbæk, som standsede så snart han så de blå blink. Han kørte på en spritny hurtig motorcykel, der var indregistreret første gang i foråret 2021. Motorcyklisten blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 km/t. Den 37-årige fik lov til at se videoen af sin kørsel, og betjenten forklarede ham, hvad det ville betyde for hans kørekort. Politiet tog hans kørekort på stedet, og han må ikke køre hverken bil eller motorcykel, mens sagen behandles. Standardstraffen i sager om vanvidskørsel lægges op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

”Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den spritnye motorcykel blev beslaglagt, hvilket den 37-årige accepterede. Videoen af motorcyklistens vanvidskørsel blev mandag formiddag gennemgået af Nationalt Færdselscenter, som kan lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden på den kørte strækning. Resultatet viste, at han kørte med en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på 1490 meter. På fotoet ses den hastighed, som patruljebilen måtte køre for at indhente motorcyklisten.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med at hastighedssagen afgøres.

Del med en ven

5 personer snakker om “Endnu en mc beslaglagt efter vanvidskørsel

  1. Var det virkelig vanvidskørsel? På motorvej uden tværgående trafik, cyklister og fodgængere. Var han til fare for andre end sig selv?

    1. Hvad tror du da der sker, ved at ramme op bag i en bette pispot som en Citroën c1 eller lign. med bilens bagsæde passager, med en hastighedsforskel på tæt på 130 km/t?
      Tror du kun at det kun er føreren af MC’en det går ud over?

  2. Det er åndsvagt….selfølgeligt skal det koste en stor bøde at køre så stærkt, men at tage motorcyklen er i min optik åndsvagt. Hvis han “kun” har kørt for stærkt kan det i min optik aldrig blive vanvidskørsel!! Det er klar hvis man kombinere farten med zigzag kørsel, kører for tæt på andre, over for rødt, køre galt eller forsøger at stikke af fra politiet – så er det noget andet!

  3. Handling og konsekvens!
    Han var tydeligvis ikke moden nok til at eje en motorcykel – så er der helt fint at han ikke længere har en.

Skriv et svar

Giver børn en ny start