Yamaha melder klar til Africa Eco Race - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha melder klar til Africa Eco Race

Kendte ansigter og den nye Ténéré 700 World Raid skal sikre sejren i hårdt løb
Nicolaus Johansen
19/04-2022 kl. 09:06

Det er ikke længe siden at Yamaha meddelte, at de efter 44 års deltagelse, trækker sig fra Dakar Rally. Både i 2022-udgaven, men året før var det da også småt med succes for japanerne.
Det legendariske rally er ikke den eneste konkurrence, hvor Yamaha strækker våben, da man også trækker sig fra FIM Cross-Country Rallies World Championship.

I samme åndedrag, som producenten med de tre stemmegafler annoncerede sin tilbagetrækning fra rally-scenen, bekendtgjorde mærket, at man ville fokusere mere på den slags gademaskiner, som kunderne efterspørger.
Blandt andet den nye Ténéré 700 World Raid, som MagaCin stiftede bekendtskab med, allerede på sidste års EICMA-messe i Italien.

Der skal køres race alligevel
Hr. og fru Jensen er nu ikke de eneste som får glæde af den nye World Raid udgave af den voldsomt gode Ténéré 700, for Yamaha vil også bruge modellen til konkurrencer.
Det helt store mål der haves i kikkerten, er Africa Eco Race – et rally på hele 12 etaper med start i Monaco og målstreg i Senegals hovedstad Dakar.

Ifølge Yamaha er baggrunden for deltagelse i Africa Eco Race, at bevise hvad Ténéré 700 World Raid maskinen er gjort af, men også for at forberede et omfangsrigt kundeprogram, til støtte for de kunder der deltager i nationale konkurrencer, samt dem der som kaster sig ud i internationale langdistancerallyer som eksempelvis The Real Way to Dakar.

Kendte navne
Teamet som deltager i Africa Eco Race på Yamahas vegne bliver Rebel X Sports Ténéré World Raid Team.
Et dejligt mundret navn, og kaptajnen for holdet, bliver den rutinerede Manuel Lucchese. Han er manden der stod bag den oprindelige Ténéré 700 prototype og i øvrigt tidligere rally raid kører.

Team kaptajn Manuel Lucchese

En af holdets to kørere ved i den grad også hvad han laver når det gælder rally raid.
Der er nemlig tale om italieneren Alessandro Botturi, der har rent faktisk har vundet Africa Eco Race hele to gange før. Det har dog været på nakken af en 450 kubiks rally maskine, og ikke en stor og relativ tung Ténéré 700.

Anden mand bag styret har til gengæld enorm erfaring med lige præcis T7’eren. Det er nemlig Pol Tarrés, som vi ad flere omgange har set udnytte Yamahas mellemklasse adventuremaskine maksimalt.

Tarrés kan andet end blot at lave fede film på en Ténéré. Sidste år stillede han op i det legendariske hard enduro løb, Red Bull Romaniacs, hvor han landede en samlet placering som nummer 18 i bronzeklassen.

Everyone is excited to take on the Africa Eco Race, and the Yamaha Ténéré 700 World Raid is the perfect machine to tackle such a challenging rally. We have been working a lot on the bike already, and it feels incredible

Pol Tarrés

Indtil Africa Eco Race løber af stablen den 15. oktober har holdet ikke tænk sig at sidde på hænderne og håbe på det bedste. Som første optakt, og træning til løbet, deltager Tarrés, Buttori og resten af holdet i Tunisia Desert Challenge, som begynder allerede den 21. april og fortsætter otte dage frem.
Her skal der tilbagelægges intet mindre end 2.700 kilometer i den tunesiske ørken.

I videoen herunder, kan du se Botturi og Tarrés fortælle mere om deres deltagelse i Africa Eco Race.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start