Yamaha trækker sig fra Dakar Rally og FIM Cross-Country Rallies World Championship - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Yamaha trækker sig fra Dakar Rally og FIM Cross-Country Rallies World Championship

Fremover skal der i stedet fokuseres på kundernes ønsker
CO
19/02-2022 kl. 16:03

Yamaha er det eneste mærke, som har deltaget i Dakar Rally siden det første løb blev kørt i 1979, og Monster Energy Yamaha Rally Team kørerne Adrien van Beveren og Andrew Short opnåede ved 2022 Dakar Rally henholdsvis en 4. og en 8. plads.
Se videoen Positive 2022 Dakar Rally for Monster Energy Yamaha Rally Team herunder.

Nu er det slut
Men trods den positive titel på videoen ovenover er det fremover slut for Yamaha med at deltage i Dakar Rally samt FIM Cross-Country Rallies World Championship.
Det fremgår af denne meddelelse på Yamaha Racing.com, hvor President Chief Executive Officer Yamaha Motor Europe Eric de Seynes frit oversat er citeret for følgende:-

“Vores off-road kunders forventninger er ændret, de efterspørger anderledes produkter, og det må vi tilgodese, hvis vi vil bevare kontakten.
Derfor har vi besluttet os for at afslutte vores lange historie på to hjul ved Dakar Rally og i FIM Cross-Country Rallies World Championship, imens vi samtidig styrker indsatsen på fire hjul i Dakar Rally med vores Yamaha YXZ1000R SSV.
Yamaha’s tilknytning til Rally Raid events med motorcykler er imidlertid ikke slut, men vores fremtidige indsats vil få en tættere forbindelse med vores kunder og deres ønsker, med yderligere udvikling af potentialet for Yamaha Ténéré 700 i en retning, hvor vores kunder får mulighed for at genopdage den mest eventyrlige side af Rallies”.

Både godt og skidt
Det er altid ærgerligt, når en motorcykelproducent indstiller aktiviteterne i motorsport.
Men set gennem positive briller vil mange formentlig værdsætte, at Yamaha efter Eric de Seynes’ udsagn nu i stedet vil fokusere hundrede procent på, at udvikle motorcykler med de kvaliteter kundesegmentet efterspørger, og det ligner måske en tanke, at vi for ganske få dage siden så 2022 Yamaha Ténéré 700 World Raid præsenteret.

Og måske fører det ændrede fokus hos Yamaha endda til, at vi snart ser en produktionsklar udgave, af den vildere og skarpere Yamaha Ténéré 700 Raid Prototype vi så på efterårets store mc-messe EICMA i Italien.
Se videoen med prototypen i artiklen nedenunder.

En trist nyhed at Yamaha ikke fremover deltager i Dakar Rally og FIM Cross-Country Rallies World Championship, men også en rigtig god nyhed, at der nu bliver lagt endnu flere kræfter i at udvikle motorcykler til gadebrug.

MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start