Dakar Rally 2022 i retrospekt - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dakar Rally 2022 i retrospekt

Her får du en lidt længere sammenfatning af årets udgave af det legendariske rally
Nicolaus Johansen
15/01-2022 kl. 06:00

14. januar kunne årets vinder af Dakar Rally indtage øverste plancering på sejrspodiet. Efter små to ugers kappestrid kunne Sam Sunderland, for anden gang i sin karriere, lade sig hædre som hurtigste mand i feltet.

Hvorledes det gik til, at briten, som kort før løbets start egentlig var KTM-kører, klarede at få sin Gas Gas 450 Rally maskine hurtigst igennem Saudi Arabiens udfordringer, kan du læse mere om i denne artikel, hvor vi ser tilbage på Dakar Rally 2022.

Første etape – fuld Gas Gas
Forventningerne til sidste års vinder Kevin Benavides var store. 2021-vinderen havde skiftet fra Monster Energy Honda til Red Bull KTM Factory Racing, dog var det hverken en KTM eller Honda, som klarede sig bedst på første etape.

Derimod var det en Gas Gas motorcykel med australieren Daniel Sanders ved styret, som klarede sig bedst – både i prologen og den første reelle etape.
Benavides måtte tage til takke med en samlet 14. plads, knapt 37 minutter efter Sanders, den første dag.

Anden etape – Petrucci ude
Mange havde set frem til, at se den tidligere MotoGP kører Danilo Petrucci gøre sig i en helt anden verden. Italieneren havde blot syv dages erfaring med rallykørsel, inden han stillede til start, da han i december brækkede sin ankel, hvilket satte en stopper for træningen.

Dog var det ikke manglede erfaring eller skaden, der sendte Petrucci ud af anden etape, men mekanikken på hans KTM der svigtede. Dermed var det ovre for MotoGP-manden, allerede inden løbet for alvor var i gang.

En knust Petrucci i ørkensandet

I den sjove ende af feltet klarede Joan Barreda sig bedst, og gennemførte etapen på 3.21.20, godt og vel fem minutter hurtigere end Sam Sunderland, vinderen fra 2017, og Kevin Benavides på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

En navigationsfejl betød at feltets førerhund, Daniel Sanders, forud for etapen faldt ned på en samlet syvendeplads, mens holdkammeraten Sunderland, som til i år havde skiftet til Gas Gas fra KTM, kunne sole sig i førstepladsens ære.

Tredje etape – tid til taktik
Gårdagens vinder, Joan Barreda, lagde ud på tredje etape, og havde dermed den svære opgave, at skulle lægge de første spor i sandet. Den opgave viste sig også at være svær, og Barreda kom ind på en 24. plads, cirka ti minutter efter dagens vinder Joaquim Rodrigues fra Hero Motorsports.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start