Verdens højeste Hill-Climb på KTM 390 Adventure - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Verdens højeste Hill-Climb på KTM 390 Adventure

Steffen F. Olesen
10/04-2021 kl. 06:00

Er man ikke erfaren på løst underlag kan man måske have svært ved at forstå, hvor meget det egentlig kræver, både mekanisk og fysisk, at køre offroad.
Hårdt terræn kræver utroligt meget af både maskine og mand, og langt hen ad vejen kræver det, at man holder hovedet koldt, så man ikke bliver fysisk udkørt, og ej heller ødelægger motorcyklen når gedestierne forceres.

Seriøse offroad-kompetencer kommer, som så meget andet, af rigtig mange års træning og stædighed, men der skal altså også en portion naturligt talent oven i hatten, før man kan blande sig med de absolut bedste i denne disciplin.

Her på siden har du måske læst om personer, som har viet en stor del af deres liv til knoldhopperi.
Senest satte Mikkel og Nicolaus sig ned med Pia Steen Petersen, som ud over at være halvdelen af Danish Rally Cats, også er uddannet motorcykelmekaniker.

Selvgjort er velgjort
Passionen for offroad-kørsel kan komme mange steder fra, men det er slet ikke sjældent, at der startes i de små, og at udvikling af både køreteknik og mekanisk forståelse, er noget der kommer hen ad vejen.

Peter Weiss – hvis historie du kan læse i artiklen herunder – fandt vej til enduro gennem løbet Grand National, som foregik i forsvarets terræn i Finderup.
Peter deltog første gang som 11-årig på en 85 kubiks maskine, og efterfølgende var det et tilbagevendende højdepunkt for ham.

Siden da har Peter været involveret i blandt andet Romaniacs, som har eksisteret siden 2004, og gennem årene er blevet kendt som det hårdeste Hard Enduro Rally, hvorfor det årligt tiltrækker kørere fra mere end 50 forskellige lande.

Alverdens udfordringer
Kørsel uden for alfarvej er noget som tiltrækker rigtig mange mennesker, tilskuere som kørere, og over en årrække har vi set udfordringer i alle afskygninger, som eksempelvis da MotoGP verdensmesteren Marc Marquez besteg et sneklædt bjerg på sin HRC-racer.

Også Harley-Davidson har været på banen, da de i 2018 deltog ved X-Games i Aspen, hvor der blev konkurreret i Hill-Climb på stærkt modificerede Harley’er med forlænget bagsvinger og pigdæk.
Og netop Hill-Climb er en kategori som er særligt udfordrende.

Forskellige former for Hill-Climb
Normalvis forbinder vi Hill-Climb med vilde videoer, som vi dagligt falder over på internettet. Videoer af ombyggede biler og motorcykler som skal køre op ad en meget lang og meget stejl bakke, men Hill-Climb kan også noget helt andet.

Se bare i videoen herunder, hvor KTM sender indiske Pro Moto XC atlet, Ashish Raorane, afsted på en 390 Adventure.
En motorcykel som vi i øvrigt finder yderst underholdende, hvilket du kan læse mere om i artiklen nederst.

Ashish Raorane sætter i videoen ny rekord i hvad der har fået titlen world’s highest hill climb challenge.

Udfordringen går ud på, at gennemføre en 12,5 kilometer lang strækning gennem et bjergpas med 20 hårnålesving, en højdeforskel på 551 meter og en gennemsnitstemperatur på -5 grader celsius.
Og som om det ikke var udfordrende nok, så skulle Ashish også konkurre mod rallykører Suresh Rana, som er 11-dobbelt verdensmester ved Raid de Himalaya.


MagaCin holder dig opdateret på de seneste MC nyheder!

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer og tests på MagaCin.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start