KTM 390 Adventure: En rigtig eventyrer? - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

KTM 390 Adventure: En rigtig eventyrer?

KTM 390 Adventure imponerer på rigtig mange punkter, og der er ingen tvivl om, at modellen er en rigtig skarp spiller i feltet af eventyrere
Steffen F. Olesen
26/08-2020 kl. 10:22

Mindre adventurecykler der er tilgængelige, alsidige, økonomisk overkommelige og ikke mindst sjove er ikke noget nyt. Der har gennem en årrække været flere om buddet, men der har samtidig været en tendens til, at omtalte modeller har båret mere præg af adventure stil frem for anvendelighed. Så da KTM meldte sig på banen med den lille 390’er vi første gang så på EICMA, var forventningerne med det samme høje. Ikke nok med at modellens specifikationer lød ganske lovende, var det også tydeligt at se, at KTM havde netop anvendelighed for øje under udviklingen af denne model.

KTM har til 390 Adventure lånt motoren fra søstermodellen KTM 390 Duke; en yderst velkørende enstamper som leverer 43 respektable heste og har et drejningsmoment på 37 Nm. Desuden leveres modellen ab fabrik spækket med top-komponenter, hvilket langt fra er en selvfølge på de små eventyrere. Komponenter som TFT-display med Bluetooth integration, en USB-port i instrumentbordet, konisk aluminiumsstyr, håndtagsbeskyttere, skid plate, justerbar vindskærm, ByBre kalibre og justerbar WP-affjedring.
Oven i hatten har KTM smidt en super fin elektronikpakke, som indeholder en imponerende corner ABS, køreprogrammer, traction control med nedlægningssensor, quickshifter og ride-by-wire.

Der er altså hevet en del ned af udstyrshylderne under produktionen af denne teenage-eventyrer, og netop betegnelsen teenager er passende, for KTM 390 Adventure føles – på trods af de relativt få kubik – som en voksen motorcykel.
Ingeniørerne har valgt at udstyre modellen med 19” forhjul og 17” baghjul, men maskinen har en frihøjde som – på trods af de små hjul – fungerer perfekt til den danske vildmark.

KTM 390 Adventure

Er KTM 390 Adventure så en motorcykel som er sit orange ophav værdig, eller er det bare endnu en landevejsridder i eventyr-klæder? Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor du længere nede også kan finde ovenstående video i fuld længde.

Førstehåndsindtryk og førerergonomi
Selvom 390 Adventure er baseret på Duke’en, kan man drage rigtig mange paralleller til 790 Adventure. De to ligner hinanden rigtig meget, hvilket nok er grunden til at mange af vores udenlandske kollegaer, vælger at sammenligne den med netop 790’eren. En sammenligning som på ingen måde er rimelig, men det vender vi tilbage til længere nede i artiklen.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
  • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
  • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
  • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
  • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
og få fuld adgang til MagaCin

(Mere end 11.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

1 måned
DKK 29
  •  Normalpris
  • Fuld adgang
3 måneder
DKK 69
  • Spar 20%
  • Fuld adgang
6 måneder
DKK 119
  • Spar 30%
  • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard

Leder du efter en motorcykel?

Giver børn en ny start