Danish Rally Cats - Den rigtige vej til Dakar! - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danish Rally Cats – Den rigtige vej til Dakar!

To danske kvinder tager den rigtige vej til Dakar
Nicolaus Johansen
06/07-2020 kl. 07:40

Det er fredag aften, vejret er dejligt og mange mennesker sidder og hygger med grillmaden i de solbeskinnede haver. Dog ikke MagaCin’s udsendte, som er på vej til Sabro, for at møde raceteamet Danish Rally Cats, der skal deltage i det 6000 km lange The Real Way to Dakar løb i 2021.
Starten går d. 25. januar og ruten, som strækker sig igennem Marokko, Mauritanien og Senegal, tager deltagerne gennem bjerge, ørkener og kystnære landskaber. Alt sammen udsætter deltagerne for en myriade af overraskelser og udfordringer.

Vel fremme på adressen er det åbenlyst, at her er man glad for motorcykler. Et hurtigt blik ind i værkstedet, som står åbent, afslører adskillelige eksemplarer af forskellig støbning. Jeg får dog ikke lejlighed til at glane ret længe, da Pia kommer ud af hoveddøren, og byder mig velkommen med en venlig coronarigtig hilsen og et imødekommende smil.

Danish Rally Cats – Pia t.v. & Ida t.h.

Rutinerede motorcyklister
Pia Steen Libenholdt er den ene halvdel af Danish Rally Cats og er motorcykelmenneske med stort M. Som 19-årig fik hun pap til MC, og har siden hun var 24 ernæret sig som motorcykelmekaniker.
Hun blev hurtigt interesseret i offroad og har kørt flere enduroløb, end vi andre har spist ærter.

Ude på terrassen venter anden halvdel af duoen, som udgør Danish Rally Cats – Ida Hansen. Ida er med sine 27 somre 15 år yngre end sin makker Pia, men er super rutineret, når det gælder motoriseret kørsel på to hjul.
Hun fik debut på en crosser som fem-årig, og har ikke set sig tilbage siden. I en alder af 13 år deltog hun i sit første enduroløb, som resulterede i en tur forbi sygehuset – heldigvis uden alvorlige skader kunne konstateres.
Siden da er der gået utallige weekender med enduro og især MX.

Som du måske har gættet, var det i løbsverdenen Danish Rally Cats veje krydsedes, længe inden der fandtes et raceteam med det navn.
Det var dog ikke fra Pias og Idas første møde, at de blev enige om at skulle være et team. Faktisk deltog Pia i The Real Way to Dakar – dengang Intercontinetal Rally – i 2014, og gennemførte sammen med en tilfældig tildelt makker. For at det ikke skal være løgn, brækkede hun benet under løbet, men kom i mål alligevel.

The Real Way to Dakar foregår i spektakulære omgivelser

Danish Rally Cats bliver til
På trods af det brækkede ben, var Pia ikke i tvivl om, at hun skulle køre rallyet igen, men gerne med en makker hun kendte og kunne træne sammen med.
Det resulterede i en SMS til Ida med ordene: “Skal vi køre rally?”. Den idé var Ida med på, og snart gik forberedelserne i gang – dog manglede der et teamnavn. Efter adskillige forgæves forsøg på selv at komme op med et acceptabelt bud, udskrev Pia og Ida en konkurrence, hvor den som kunne finde på det bedste navn, vandt et skruekursus – således kom navnet “Danish Rally Cats” til verden.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start