Støjsynder alternativt straffet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Støjsynder alternativt straffet

I Brasilien går man håndfast til værks
Steffen Olesen
16/09-2020 kl. 12:54

Jagtsæsonen på larmende motorcykler er i den senere tid skærpet ganske betragteligt, og en række nye midler og metoder i bekæmpelsen af de støjende motorcykler er taget i brug.
Nederst i artiklen kan du se et eksempel på hvordan brasilianske ordenshåndhævere håndterer en støjende motorcyklist.
Sanktionen er set med europæiske øjne noget alternativ

Støjende motorcykler et varmt emne i Europa
Her på siden har du tidligere kunnet se eksempler på flere europæiske landes etablering af systemer med en såkaldt ‘støj-radar’, i Tyskland har man fremsat lovforslag om muligheden for konfiskation af støjende motorcykler, og i England er man faktisk gået så vidt, at man knuser beslaglagte motorcykler.
Larmende motorcykler har fået stor opmærksomhed i medierne, og det kan måske være én af årsagerne til, at det der kan beskrives som en intolerance mod højlydte motorcykler i den senere tid har bredt sig som en steppebrand over det meste af verden.
På flere populære strækninger i Europa er det i perioder helt forbudt at køre på MC, og på andre strækninger har myndighederne nogle steder pålagt motorcyklisterne yderst restriktive støjbegrænsninger.
Tiltag som har medført både underskriftsindsamlinger og gigantiske demonstrationer i blandt andet Tyskland.

Også skærpet indsats i Danmark
Overalt føjes der konstant nye metoder og våben til arsenalet i bekæmpelsen af såkaldt støjende motorcykler.
I Danmark må vi fremover indstille os på, at motorcyklister kan blive vinket ind til siden af etatens udsendte, hvorefter støjmåling kan udføres på stedet ved en såkaldt ‘nærfelt – standmåling’, og et eventuelt bødeforlæg udfærdiges på stedet.
Læs mere om dette nye tiltag i artiklen Shhh… Slut med overdreven larm i DK.
I Danmark foregår sådan en kontrol efter en fastlagt procedure, hvor alt foregår efter udstukne regler og er fuldt dokumenteret.
Men sådan er fremgangsmåden åbenbart ikke alle steder.

Alternative metoder i Brasilien
Videoen nedenunder er sakset fra et opslag på sociale medier, som er delt af de brasilianske myndigheder, hvor etatens udsendte tilsyneladende har vide beføjelser og ret løse rammer.

Som du ser i videoen var der øjeblikkelig og yderst håndfast afregning, da den unge mands motorcykel åbenbart larmede for meget.
Et fast greb i nakken, hovedet trukket ned til udstødningen, og et vrid på gashåndtaget til motoren går i omdrejningsbegrænseren.
Så kan han sgu lære det… ja, han kan.
En video som måske sætter europæiske restriktioner og sanktioner lidt i perspektiv?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start