Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Gigantiske demonstrationer mod støjbegrænsning og kørselsforbud

Over 200.000 underskrifter i protest mod kørselsforbud

CO
16/07-2020 kl. 10:41

Den intensiverede indsats mod larmende motorcykler i Europa med eksempelvis såkaldte ‘støj-radarer’, restriktive begrænsninger på hvor meget lyd udstødningen må udlede, et forslag om at tysk politi skal kunne konfiskere larmende motorcykler, og sidst men ikke mindst, direkte kørselsforbud for motorcykler på udvalgte europæiske ruter og i visse byer, har fået de tyske motorcyklister på barrikaderne.

Mere end 200.000 underskrifter
Mere end 200.000 underskrifter i en tysk underskriftsindsamling – hvor der protesteres mod kørselsforbud på udvalgte dage – viser at de tyske motorcyklister ikke er bange for at sige fra, når myndighederne vil udstikke restriktioner for udfoldelserne på motorcykel.
Et betragteligt større antal underskrifter end ved de underskiftsindsamlinger, som forsøger at begrænse motorcyklernes udledning af støj. Se eksempelvis underskriftsindsamlingen for dette initiativ, der sigter efter at begrænse støj fra motorcykler.

Demonstranter tælles i tusinder
Men de tyske motorcyklister nøjes ikke med at sætte deres signatur på en protest. Det viser omfattende protestaktioner, som har fundet sted i rigtig mange tyske byer i denne måned, hvor mange tusinde tyske motorcyklister har deltaget i demonstrationer mod de snærende bånd.
Tyske medier beretter om 16.500 demonstrerende motorcyklister i Leipzig, 8000 demonstrerende motorcyklister i Stuttgart, massiv opbakning til protestaktionen i München, en demonstration i Hamburg der medførte afspærring af Reeperbahn, et sted mellem otte og tolv tusinde demonstranter i Düsseldorf… og sådan kunne man blive ved.

Tyskerne protesterer mod støjbegrænsninger og direkte kørselsforbud for motorcykler

Nogle mener at restriktionerne er helt okay – og måske endda selvforskyldt – og andre mener at restriktionerne er skudt langt over målet.
Man må sige, at der nu er skabt klarhed over de tyske motorcyklisters holdning. Som du har set i opslaget for artiklen Smittefare: Intolerance for støj breder sig på sociale medier, er det et emne der her i landet deler vandene, men hvor flertallet nok bakker op om de demonstrerende tyske motorcyklister.

Det bliver interessant at se hvilken effekt underskriftsindsamlinger og demonstrationer eventuelt får, om protestaktionerne bliver et tilbagevendende fænomen, og om de eventuelt udbredes til andre steder i Europa.

Skriv et svar