Frankrig sætter hårdt ind mod larmende motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Frankrig sætter ind mod larmende mc'er

Vi har tidligere her på siden beskrevet hvordan det i Storbritannien efterhånden er et problem, at suse afsted med fuld udblæsning hvis man har monteret en larmende eftermarkedsudstødning. Nu er turen kommet til Frankrig.
Steffen F. Olesen
04/09-2019 kl. 04:00

I en lille fransk by lige uden for Paris, har i sinde at komme larmende motorcykler til livs. Frankrig har nemlig – på samme måde som Storbritannien – indført en grænse for hvor meget køretøjer må larme, men håndhævelsen af denne kræver på nuværende tidspunkt at politiet er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

I jagten på de buldrende 2-hjulere har byen derfor opsat en så kaldt ”noise radar”, som er i stand til at detektere og identificere synderen, for her efter automatisk at udstede en bøde til motorcyklens ejermand.

Planen er at systemet – som er placeret i det centrale Villeneuve le Roi, en sydlig forstad til Paris – skal gå live, så snart et lovforslag der vil give tilladelse til brug af teknologien træder i kraft. Lidt fjollet at installere udstyr umiddelbart efter indsendt lovforslag, uden at kunne vide sig sikker på om forslaget bliver godkendt?

Anyways… Teknologien er udviklet af Bruitparif – som er en non-profit miljøorganisation, der er ansvarlig for overvågning af miljøstøj i byområderne i Paris – og det nyudviklede system anvender 4 mikrofoner, til at måle det omgivende decibelniveau hele 10 gange i sekundet. Målingerne bliver registreret i en computer, som udpeger støjkildens oprindelse.

Selve udstedelsen af bøder kommer til at foregå således at systemet bliver koblet sammen med politiets CCTV kamera netværk, og herved findes der frem til hvor det kedelige brev skal sendes.

Indsatsen mod de larmende motorcykler lader altså til at brede sig stille og roligt, og vi kan kun krydse fingre for at midlerne ikke bliver taget i brug her hjemme.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start