BMW Motorrad Press Day på Ring Knutstorp - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

BMW Motorrad Press Day på Ring Knutstorp

BMW Motorrad's 100-års jubilæum satte sit præg på årets event.
CO
18/06-2023 kl. 07:16

I 2021 blev MagaCin inviteret til en såkaldt BMW Raceday på Ring Knutstorp nær Kågerød i Sverige, hvor der var mulighed for at prøvekøre en række udvalgte modeller både på racerbanen og de omkringliggende landeveje.
Et uformelt og ret hyggeligt arrangement, som vores læsere dengang kunne læse om og se video fra i artiklen der er linket til under dette afsnit.
Ved den lejlighed var det nok den fænomenale BMW M1000RR, som fortrinsvis løb med opmærksomheden.

Arrangementet i 2021 var ganske enkelt genialt, men blev efter vore mening afviklet på en helt forkert årstid.
Vi gjorde dengang ved en samtale med den ansvarshavende Head of Brand Management BMW Motorrad Northern Europe, Linus Udalen, opmærksom på, at det efter vores opfattelse ville give meget mere mening at afvikle eventuelt kommende arrangementer tidligere på året, så læserne kunne nyde synet af de nye modeller i begyndelsen af sæsonen, i stedet for mod sæsonens afslutning.

Derfor var det også med endnu større begejstring, vi tidligere på året var hurtige med et JA TAK, da invitationen til 2023 udgaven af BMW Motorrad Press Day at Ring Knutstorp landede i indbakken i Maj måned.

Der har nemlig gennem længere tid været fuld fart over feltet hos BMW Motorrad i anledning af mærkets 100-års jubilæum, og d. 24. Maj kravlede MagaCin’s udsendte ud af køjerne ved 2-tiden om morgenen, hoppede i bilen med truckerkrusene fyldt til randen med dampende varm kaffe, og landede efter en længere køretur ved ottetiden om morgenen på Ring Knutstorp i Sverige.

Vi var forud for arrangementet blevet stillet i udsigt, at der blev mulighed for at prøvekøre følgende modeller både på bane og på offentlig vej:
M1000R
M1000RR
S1000RS
1000RRS
1000XRR
1250RSR
1250R
F900R
F900XR

Ydermere var følgende modeller til rådighed for testkørsel på offentlig vej:
CE04
R nineT
R nineT Scrambler
R nineT Urban G/S
R18
R18 Classic
R18 B
R18 Transcontinental

Og som rosinen i pølseenden var der linet et massivt antal BMW R18 modeller op, som efter planen skulle benyttes til en hyggelig fællestur over middag.
Det var dog en oplevelse, vi af logistiske årsager desværre var nødt til at undvære.

Lige som i 2021 lykkedes det os også i denne ombæring, at få stykket en lille video sammen med indtryk fra det der skulle gå hen og blive endnu en herlig oplevelse med BMW motorrad.
Og lige som sidste gang lykkedes det os også at lokalisere Erik fra Xpedit i Ølgod, der var så venlig igen at introducere os for dagens modeller.

Det fremgår forhåbentlig af videoen herover, at vi havde en rigtig fed dag, hvor vi vistnok desværre må påtage os vores del af skylden for det skrammede ventildæksel på den BMW R 1250 R, som kan ses i videoen.
En dag vi lidt selvisk benyttede til personlig underholdning, og hvor vi altså ikke fik brugt tid på at nørde smådetaljer om hver enkelt model.

I modsætning til 2021, var der nemlig “kun” banekørsel fra klokken 09.00 til middagspausen.
Men det gør måske heller ikke så meget endda, at vi ikke fik vendt enhver detalje om hver enkelt model, og vores læsere må tage til takke med lidt hyggelig stemningsvideo fra dagen.
Mange af modellerne er nemlig i forvejen beskrevet i artikler her på siden.

Allerede i September måned sidste år så vi nemlig BMW lancere den vildeste S 1000 RR til dato, måneden efter så vi både 2023 BMW M1000RR og M1000R præsenteret, kort tid efter debuterede også den opdaterede BMW R 1250 R, som du kunne læse om i artiklen Opgraderet BMW R 1250 R præsenteret, og dagen efter kunne vi bringe et overblik over de danske 2023 BMW priser.
Derudover teasede tyskerne for endnu en 2023 model, som et par uger senere viste sig at være 2023 BMW R 1250 RS.

Både BMW R nineT og R 18 jubilæumsmodellerne så sidenhen dagens lys mod afslutningen af 2022, og et par uger før vi drog mod Ring Knutstorp, blev både den nye BMW R 12 nineT og R18 Roctane afsløret.

Efterfølgende har vi i indeværende måned set afsløringen af den vilde sportsligt anlagte langdistance bimmer 2023 BMW M 1000 XR, og mon ikke BMW Motorrad har endnu flere spændende nyheder på tapetet i anledning af motorcykelproducentens 100-års jubilæum.

BMW Motorrad har, som mange nok ved, oprettet en 100 YEARS OF “MAKE LIFE A RIDE” hjemmeside i anledning af mærkets 100-års jubilæum, og BMW bossen Dr. Markus Schramm har med egne ord tidligere stillet os i udsigt, at vi i 2023 kan se frem til en masse store events på fede lokationer i forbindelse med fejringen af det runde jubilæum.

Som eksempelvis den store 100-års jubilæumsudstilling på BMW Museum i München, og mon ikke også der er lidt ekstra lækkert i godteposen i forbindelse med den 21. udgave af BMW Motorrad Days, som afvikles 7.-9. Juli ved mærkets fabrik i Spandau distriktet i det vestlige Berlin.

Det kunne være lidt fedt, hvis BMW – som vi lidt halv-hemmeligt har fået stillet i udsigt – kammer helt over, og lancerer noget der er endnu vildere, end den svedent lækre BMW M1000RR i competition udgave svøbt i et væld af kulfiberdele, som vi også fik kørt en lille tur på under udflugten til Ring Knutstorp.

Det er fedt så at køre motorcykel, og det bliver ikke mindre sjovt af at få lov til, at fyre en M1000RR af på racerbane.
Og det er faktisk også lidt fedt, når motorcykelproducenter lancerer så mange fede modeller over så relativt kort tid.

Del med en ven

2 personer snakker om “BMW Motorrad Press Day på Ring Knutstorp

  1. Hej Carsten / Magacin

    Jeg mangler en test er BMW R1250R – ja i har vist billeder af den, men kom nu med en test.
    Alternativt lidt billeder af modellen fra arrangementet og trods alt bare lidt om hvordan den kører og det umiddelbare indtryk, vi er nogen der ikke går op i racercykler cykler der ikke kan bruges (så godt) i hverdagen 🙂

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start