MotoGP kvitter Kazakhstan i 2023 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP kvitter Kazakhstan i 2023

Sokol International Racetrack i Kazakhstan er trukket ud af kalenderen.
Steffen F. Olesen
28/04-2023 kl. 10:01

I september måned sidste år kunne vi viderebringe en glædelig nyhed fra det planlæggende folk i MotoGP, da man med overskriften Nye eventyr venter! meldte ud, at de hårde drenge også ville drage mod Kazakhstan i løbet af 2023-sæsonen.

Som du kunne læse i artiklen dengang, så begyndte byggerierne af den 4.495 meter lange og 15 meter brede Sokol racerbane helt tilbage i 2012, og skulle efter planerne kunne rumme ikke mindre end 105.000 tilskuere, som udover at fornøje sig med en ordentlig omgang racerløb også ville få mulighed for at benytte sig af en paintball bane, en gokartbane, en Drag-Strip, et konferencelokale, et museum, en restaurant og flere campingzoner.

Tidsplaner skrider
Som du nok kan forstå, så er der altså tale om et ret omfattende byggeri. Og når projekter er af den størrelse er det ikke sjældent, at tidsplanen må ændres en del gange i løbet af processen.

Således gik det jo også med finske KymiRing, som MagaCin skrev om første gang i midten af 2019, og som siden da har været emne for en hel serie artikler, da den egentlig så ud til at være klar for år tilbage, men i 2021 blev skrottet med Corona pandemien som undskyldning, året efter blev udskudt endnu engang da homologering af banen ikke just kørte på skinner, sidenhen har dannet grobund for rygter om konkurs og senest “offer” for en stribe sagsøgende virksomheder; herunder Dorna.

Og netop homologering er også en af grundende til, at den spritnye bane i Kazakhstan, ligesom KymiRing, må springe fra i sidste øjeblik.

I en officiel udmelding på flere sociale medier og hjemmesiden skriver MotoGP, at den igangværende homologering samt nuværende globale operationelle udfordringer ligger til grund for beslutningen om, at skrotte Kazakhstan fra 2023 kalenderen, og at den ikke bliver erstattet.

Her kunne man sagtens fristes til at tro, at uoverensstemmelserne mellem Rusland og Ukraine har en finger med i spillet, da Kazakhstan jo ligger i Ruslands baghave.
Men vi kan samtidig glæde os over en supplerende melding fra MotoGP som lyder, at man ser frem til at besøge Sokol International Racetrack i 2024, og derved byde velkommen til en helt ny region i kalenderen.

Således reduceres årets løbskalender til at indeholde 20 løbsweekender, og sommerferien forlænges til fem uger for de hårdtarbejdende racerkørere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start