MotoGP til Kasakhstan i 2023 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP til Kasakhstan i 2023

Den nye Sokol Race Track er på MotoGP programmet fra 2023 til 2027
Steffen Olesen
28/09-2022 kl. 08:59

Nye eventyr venter! MotoGP er på vej til Kasakhstan.
Sådan skriver Motogp.com på deres website, hvor annonceringen af en ny bane i 2023 løbskalenderen er blandt de seneste nyheder.
Fremover skal der nemlig som noget nyt køres MotoGP i Kasakhstan, hvor russernes sydlige nabo bliver det 30. land, som er vært for et MotoGP, og den 74. lokation som MotoGP karavanen besøger.

Konstruktionen af Sokol racerbanen begyndte helt tilbage i 2012, og det fremgår af den nye banes website, at banelængden er 4495 meter, asfaltens bredde er 15 meter, der er 5 højresving og otte venstresving, og der køres med uret rundt.
Men anlægget byder på mere end blot en racerbane, hvor der kan gives seriøst gas.
For der er heldigvis også plads til omkring 105.000 tilskuere, som kan parkere deres køretøjer på de 35.000 parkeringspladser.

Stort udbud af faciliteter
Anlæggets samlede areal på 205 hektarer byder udover selve racerbanen både på overnatningsmuligheder, paintball bane, gokartbane, Drag-Strip, konferencelokale, museum, restaurant, camping zoner og andet.

Det spændende tiltag, som også er annonceret i dette nyhedsbrev på motogp.com betyder, at der efter aftalen i første omgang skal køres MotoGP på SOKOL STC RACE TRACK i perioden 2023-2027.
Racerbanen er beliggende i den sydøstlige ende af det centralasiatiske land 76 km nord-nordøst for byen Almaty.

Flere løb i 2023
MotoGP ekspanderer altså stadig, også selv om årets løb på den nyetablerede finske KymiRing blev udskudt igen, igen.
MotoGP kalenderen for 2023 forventes frigivet snart, og vi kan potentielt se frem til, at der næste år er flere løb på kalenderen end dette års 21 planlagte løb, der i sagens natur blev reduceret til 20 med frafaldet af det finske GP.
Udenlandske medier har en ide om, at løbet i Kasakhstan i 2023 afvikles midt på sommeren.

Måske lidt hårdt for teams og kørere, og logistisk bøvlet. Men fedt for vi andre der gerne vil se noget mere ræs.

Tiltrækker motorcykler
Det ser pudsigt nok ud til, at Kasakhstan åbenbart har en vis tiltrækning på motorcykler.
Det er nemlig ikke længe siden du kunne læse her på MagaCin, at Ural Motorcycles flyttede produktionen af motorcykler fra Irbit i Rusland til Petropavlovsk i Kasakhstan tidligere på året, og faktisk allerede i Juli måned fik samlet de første motorcykler.
Petropavlovsk er beliggende i det det nordlige Kasakhstan, så der bliver omkring 1670 kilometers transport, hvis URAL lige pludselig skulle få en skør ide om at deltage i MotoGP, eller hvis tilskuerne på Sokol racerbanen beslutter sig for at besøge den nye URAL fabrik.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start