2023 MotoGP kalenderen frigivet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

2023 MotoGP kalenderen frigivet

MotoGP karavanen skal både til Kasakhstan og Indien i 2023. Se video fra Buddh International Circuit i artiklen.
Steffen Olesen
01/10-2022 kl. 06:11

MotoGP karavanen er denne weekend nået til Buriam og Chang International Circuit for afviklingen af det Thailandske GP, og når det er gennemført, resterer der heldigvis endnu i år tre løbsweekender i henholdsvis Australien, Malaysia og Spanien.
Årets sidste MotoGP løb Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana køres så sent som første weekend i November måned, men allerede nu har arrangøren frigivet den foreløbig MotoGP kalender for næste år.

Det er blot få dage siden du kunne læse her på MagaCin, at nye eventyr venter MotoGP i 2023, hvor det samlede MotoGP ensemble skal en tur til Kasakhstan.

Inden frigivelsen af 23023 kalenderen blev der spekuleret i, at løbet på SOKOL STC RACE TRACK skulle afvikles en gang midt på sommeren, og det viser sig at holde meget godt stik.
For i følge 2023 kalenderen skal Kazakhstan GP efter planen afvikles 7.-9. Juli.

Mere spændende nyt
Men løbsweekenden i det centralasiatiske land er ikke den eneste spændende nyhed i 2023 kalenderen.
For 22.-24. September skal vi nemlig også se kørerne i aktion på den 5137 meter lange Buddh International Circuit i Indien, som er beliggende ca. 40 kilometer sydøst for New Delhi.
Indien bliver dermed den 75. lokation og det 31. land i rækken, som har været vært for MotoGP.
Har du aldrig hørt om Buddh International Circuit, så kan vi ganske kort fortælle, at det er et relativt nyt baneanlæg, som i Oktober 2011 for første gang bød Formel 1 velkommen, og altså nu også findes på MotoGP kalenderen.

Buddh International Circuit

Buddh International Circuit
Hvis der skal lidt mere fyld på fortællingen om Buddh International Circuit, så se endelig videoen under dette afsnit med banens historie, der blandt beskriver flytningen af 4 mio. kubikmeter jord, brugen af 325.000 tons asfalt, støbningen af 130.000 kubikmeter beton og meget andet inden banen stod færdig.

Motorsportsentusiaster som følger Formel 1 ved sandsynligvis allerede det meste om banen, men mange vil nok alligevel finde videoen herover ganske informativ.
Det gjorde sig nemlig også gældende, da vi blandt andet i Den perfekte ferie på Bali i 2020 bragte video fra den indonesiske racerbane Pertamina Mandalika International Circuit.
Lige præcis sidstnævnte bane blev ramt af lidt indkøringsproblemer, da der endelig skulle køres ræs.
Og banen har som du kan læse i denne artikel fået ny asfalt ad flere omgange.
Men tingene er dog forløbet væsentligt mere gnidningsfrit på både Buddh International Circuit og Pertamina Mandalika International Circuit end på den forholdsvis nye KymiRing i Finland.

KymiRing
KymiRing var og er muligvis stadig et ambitiøst finsk projekt, som vi skrev om første gang i 2019 i Ny finsk bane fokuserer på motorcykler, nogle måneder efter fulgte op på med Endelig! KymiRing i Finland er klar, og senest omtalte i indeværende år i artiklerne MotoGP: KymiRing udskudt… IGEN! samt Går KymiRing konkurs?

KymiRing afviklede 10. -11. September i år Historic KymiRace.
Men den finske racerbane er altså som den vakse iagttager allerede har bemærket ikke på MotoGP kalenderen i 2023.

21 løb i 2023
Den foreløbige 2023 MotoGP kalender indeholder ikke desto mindre 21 løb, der strækker sig over årets første løb i Portugal 24.-26. Marts og helt til årets sidste løb i Spanien 24.-26. November.
Næste år kan vi altså med tilføjelsen af Kasakhstan i Juli nyde at se prototype racerne blive fyret af i hele ni af årets tolv måneder.

En herlig udvikling siden 2020 kalenderen, hvor der skulle være omkring 13-17 løb på programmet, og 2021 kalenderen som efterfølgende både blev revideret og opdateret, og hvor der var pause i Juli måned.
2023 kalenderen kan naturligvis stadig blive ændret, men lad os ikke tage sorgerne på forskud, og krydse fingre for, at eventuelle ændringer skyldes tilføjelser.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start