Endelig klar! Ny nordisk bane på MotoGP kalenderen.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Endelig! KymiRing i Finland er klar

Trods mistro og skepsis er KymiRing kommet til live
Steffen F. Olesen
20/08-2019 kl. 04:00

I skrivende stund er test hold for alle seks fabrikanter der deltager i MotoGP, ankommet til den helt friskbagte KymiRing i Finland.

Banen har været undervejs i nogen tid, og lige så hurtigt vi her på redaktionen sprang op i luften af glæde over endnu en nordisk racerbane – hvor der til og med skal afholdes MotoGP – lige så hurtigt blev vi banket tilbage i jorden. For under en pressetur tidligere på året fik MagaCin’s udsendte en sludder med en finsk motorjournalist – som havde set hvad der på det tidspunkt mest af alt lignede en grusgrav – og hos ham var optimismen skudt i sænk. 

Men det er da fantastisk når projekter som dette alligevel kommer i mål, for vi har jo før set lignende projekter skudt i gang, for kort efter at blive slagtet igen.

Via linket her kan du blandt andet se en lille video-snas af, hvilket syn der ramte vores kære finne, da han nærmede sig KymiRing.

Vi har lige siden ovennævnte pressetur, krydset alt vi har på kroppen i håb om at det hele ville forløbe planmæssigt, og at vi en dag ville kunne besøge vores nordiske kammerater til en gang seriøst racerløb.

Så du kan vel nok forstå at det gav undertegnede et lille gib af glæde, da jeg til min store overraskelse – grundet ovenstående optimisme-knuser – modtog meddelelsen om at banen nu står klar.

Og ikke nok med det, så bliver der allerede nu kørt test på den nye asfalt. I videoen her under kan du hoppe ombord på den indfødte Mika Kallio’s KTM, og få en tur rundt på den nye bane – som i øvrigt ser super fed ud!

De der har fået æren af at udforske denne nye hellige jord, er for Honda’s vedkommende Stefan Bradl, og i Ducati’s læder er wildcard rytteren Michele Pirro at finde.

Den tidligere World Superbike champion Sylvain Guintoli repræsenterer Suzuki, og den talentfulde Jonas Folger smider et par omgange for Yamaha.

Som allerede nævnt kravler hometown hero Mika Kallio i KTM-klunset, og det ekskusive line-up bringes til fulde af Bradley Smith, der hopper på nakken af en Aprilia, umiddelbart efter at have nappet sejren i historiens første 2 MotoE løb.

Det er endnu ikke offentliggjort hvornår banen kommer på den officielle løbskalender, men det kan velsagtens blive destinationen for næste års MotoGP-udflugt med drengene… Jeg glæder mig!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start