Dorna sagsøger KymiRing - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dorna sagsøger KymiRing

Endnu et bump på vejen for KymiRing i Finland.
Steffen F. Olesen
22/11-2022 kl. 11:35

Følger du lidt med i motorsport ved du måske, at man i Finland gennem de seneste år har været i gang med at anlægge en ny racerbane, som efter planen skulle lægge asfalt til en nordisk afdeling af MotoGP.
Men der har efterhånden været den del bump på vejen for finnerne, hvor starten i første ombæring blev aflyst grundet Corona, for efterfølgende endnu engang at blive skrottet grundet manglende homolegering samt den geopolitiske situation i regionen.

På MagaCin krydsede vi fingre for, at der i 2023 langt om længe ville blive åbnet op for en lækker omgang racerløb i det kolde nord, men det ligner efterhånden et projekt der aldrig helt kommer i mål.

I sommers kunne vi bringe en trist historie om, at byretten i regionen Paijat-Hame – ifølge et lokalt medie – lod hammeren falde over KymiRing, da en række virksomheder, som har været inde over byggearbejdet, havde et udestående med KymiRing, der samlet set løb op i nærheden af 600.000 euro.

Den triste historie slutter tilsyneladende ikke her, for samme medie som afslørede historien der er nævnt ovenfor fortæller nu, at folkene bag KymiRing har begæret sig konkurs, og at Dorna har sluttet sig til listen over sagsøgende virksomheder.
Angiveligt er der tale om et samlet beløb på ikke mindre end 6,4 millioner Euro, som relaterer til den ‘promotion agreement’ der blev underskrevet mellem parterne i juli måned sidste år.

Hvorledes den seneste situation kommer til at udspille sig kan ingen vel efterhånden spå, men der går nok noget tid før vi ser en nordisk afdeling af MotoGP.
I mellemtiden kan vi dog glæde os over, at der alligevel kommer en ny bane på kalenderen i 2023; Og her skal vi vende blikket mod noget så eksotisk som Kasakhstan.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start