Indkøbt: 2021 Yamaha Ténéré 700 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Indkøbt: 2021 Yamaha Ténéré 700

Der er sket et vagtskifte i skribentens garage, og du må hellere end gerne komme med på rejsen.
Nicolaus Johansen
09/07-2023 kl. 05:48

Trofaste læsere her på MagaCin kan måske huske, at undertegnede tilbage i 2021 sagde farvel til sin Triumph Tiger 1200 fra 2013.
En motorcykel jeg var voldsomt glad for, og som blandt andet kom med på TET-eventyr i både ind- og udland, men også lagde ryg til test af dækhøjtryksrenser og endda et forsøg med toiletrens.

Efter farvellet til Tigeren gik jagten ind på en afløser, og for at snævre feltet lidt ind, blev der sat kriterier, der skulle gøre min søgen mere målrettet.

Jeg ville gerne ville have en mere terrænkapabel adventurebike, og derfor skulle erstatningen være lettere end den engelske tiger, have mere frihøjde og et 21″ forhjul.
Samtidig skulle den være i stand til at slæbe mig og en passager rimeligt komfortabelt over længere distancer, uden at blive forpustet. 

Fuldstændig irrationelt og (næsten) uden at ramme nogle af de opstillede kriterier, valgte jeg at købe en spritny KTM Freeride E-XC.

Den elektriske østriger har jeg haft megen sjov og ballade med, blandt andet til Påskeoffroad Thy – og så alligevel ikke. For efter halvandet års ejerskab, havde KTM’en ikke trillet mere 700 kilometer, og det var dermed evident, at jeg brugte den for lidt, særligt med prisen taget i betragtning.

Der er masser sjov i en Freeride E-XC

Tag ikke fejl – KTM Freeride E-XC er fuldstændig fantastisk sjov, og målt i rent morskab kan den nemt spise kirsebær med maskiner der har +150 hestekræfter.
Samtidigt gør dens letkørthed, at du i virkelig stor grad kan udvikle dine evner udi kunsten at køre på løst underlag.

Men anvendelsesområdet er ret smalt, og modsat almindelige motorcykler, kan den ikke løse almindelige hverdags transportbehov. Så derfor blev den elektriske klatremis sat til salg på 123mc.dk, og efter lidt liggetid, lidt prisjustering og henvendelser fra nogle lykkeriddere, blev den solgt til en flink fyr fra Nordjylland.

Hvilke muligheder
Med den elektriske klatremis sendt godt videre, var det tid til at finde en ny motorcykel til garagen, og denne gang lovede jeg mig selv at holde mig til de kriterier, der blev opstillet for to år siden.
Men siden de to år er gået, er valget dog ikke blevet nemmere. For flere potentielle kandidater er kommet til, som eksempelvis Husqvarna Norden 901, Ducati DesertX og Aprilia Tuareq 660, som alle tre er forrygende motorcykler jeg personligt har givet flotte karakterer efter at have testet dem.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start