Smuk udstødning i et snuptag - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Smuk udstødning i et snuptag

MagaCin tager en tur i værkstedet og tester et lifehack
Nicolaus Johansen
07/02-2021 kl. 06:00

Når noget lyder for godt til at være sandt – ja, så er det som regel sådan, det hænger sammen. Eksempelvis når en nigeriansk prins kontakter dig, fordi han vil give dig en million dollars, hvis du lige overfører 11.000 kr. til dækning af bankomkostningerne.

Engang imellem er du dog bare nødt til at undersøge en nem løsning lidt nærmere – særligt, hvis der ikke er nogen monetær, sundhedsmæssig eller materiel risiko forbundet med projektet.

Toiletrens til forrørene
MagaCin har flere gange hørt og læst om et trick til at få nogle lidt kedelige forrør i kosmetisk topform igen – såfremt de er fremstillet i rustfrit stål – men kun en enkelt af os har rent faktisk prøvet det… Indtil nu!

I al sin enkelthed skulle tricket bestå i at smøre rørene ind i toiletrens, lade det sidde i et kvarters tid, dernæst skrubbe lidt på dem med grydesvamp, skylle efter med rent vand og vupti; så skulle den forreste del af udstødningen ligne et suttet bolsje.

Helt almindelige rengøringsmidler

Nogle gange, når vi er stødt på tippet, både i skriftlig eller mundtlig form, er det blevet hævdet, at toiletrensen skal være den sorte udgave fra Harpic. Om lige præcis den del af tricket har 100% hold i virkeligheden, har vi ikke afprøvet, men da denne skribents kone tilfældigvis havde købt en dunk af netop dét fabrikat, var det oplagt at teste, om rygtet om virkningen også havde hold i virkeligheden.

Lifehacket testet
På en dag med et helt og aldeles miserabelt vejr tog undertegnede den sorte dunk under armen, driblede ud i værkstedet, tændte for varmen og gjorde klar til at prøve tricket af på den voluminøse eventyrer, hvis tre rustfri forrør trængte til noget kærlighed.

Udstødningen smurt ind

For en god ordens skyld tog jeg gummihandsker på for at skåne de små sarte journalistfingre, hvorefter den sorte Harpic – som rent faktisk er blå – blev fordelt på den forreste del af Triumphens udstødning i liberale mængder.
Dog ikke så voldsomt, at det sprøjtede og dryppede på andre dele af maskinen – angiveligt kan det føre til nogle rigtig trælse pletter, da produktet indeholder saltsyre.

Godt og vel et kvarter sad stadset på, hvorefter jeg skrubbede godt og grundigt med den grove side af grydesvampen, som indledningsvis var blevet anvendt til at fordele toiletrensen med.

Forlods var en spand blevet fyldt med vand, så jeg var klar til at vaske efter. Man kunne også have brugt en haveslange og skyllet det af, men udsigten til at omdanne værkstedet til et underfilial af Lalandia virkede ikke tiltalende.

Resultatet efter første runde

Efter en grundig afvaskning af udstødningen stod det klart, at behandlingen havde haft en forrygende effekt.
Væk var de brune og plettede afgangsrør, og i stedet stod adventuremaskinen iklædt en blank og skinnende udstødning.

Bevares – resultatet var ikke fuldstændig perfekt, der var stadig områder, som stadig var brunlige og plettede. De fik en behandling mere, og efter runde to var resultatet, i hvert fald for denne skribent, tilfredsstillende.

Ubesvarede spørgsmål
Da kemi ikke var mit stærkeste fag i gymnasietiden, kan jeg desværre ikke forklare, hvilken kemisk proces der tryller kedelige rustfri udstødningsrør om til glansfulde og blanke af slagsen, men at det virker, det kan vi altså bekræfte med videoen over artiklen.

Der er også blevet rakt ud til bekendtskaber med mere forstand på syrer, baser og det periodiske system, men vi mangler stadig en entydig udredning.
Der står godt nok bag på beholderen, at produktet “kan ætse metaller”, men måske er der blandt vores læsere findes folk med et mere indgående kendskab til kemiens verden, der kan give en god forklaring på, hvorfor behandlingen er så effektiv?

Processen foregår selvfølgelig på eget ansvar, så hvis du selv skulle få lyst at afprøve metoden og får smurt hele værkstedet ind i toiletrens, virkningen udebliver, eller konen/manden/kæresten går fra dig, fordi du stjæler diverse husholdningsprodukter fra køkkenskabet, vil undertegnede altså ikke tage skylden.
God fornøjelse med forsøgene.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start