Påskeoffroad i Thy - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Påskeoffroad i Thy

Snedsted MC er igen vært for det traditionsrige Snedsted Ræs, som finder sted d. 7. april.
Nicolaus Johansen
05/03-2023 kl. 09:41

Langfredag den 7. april slår motorcykelklubben, Snedsted MC, dørene op Snedsted Ræs 2023.
Så har du lyst til at prøve kræfter med diverse udfordringer i terrænet, er det om at sætte kursen mod Thy i påsken.

Syv prøver og et røverheat
Dagen begynder klokken 8.00, hvor der er morgenmad samt indskrivning, og selve starten går klokken 10, hvor der sættes kurs fra klubhuset ud til de forskellige lokaliteter.
Her skal dagens udfordringer skal gennemkøres, og der er noget for enhver offroad-smag.

Afgang fra klubhuset

En af opgaverne går ud på, at ramme en tid som arrangørerne har fastsat forlods. En særlig tilrettelagt rute skal følges, og naturligvis må du ikke have adgang til et ur under prøven.
Dermed bliver din tidsfornemmelse sat på en prøve, samtidig med at du skal klare sig gennem terrænet.
Til denne opgave har hver deltager kun et enkelt forsøg.

Til næste opgave skal en afmærket bane gennemkøres to gange, hvor det handler om i anden runde at komme så tæt på sin egen tid fra første runde som muligt.
Så har du givet den gas i første runde, skal snoren være lige så stram i anden.

Opgaverne kan være alsidige til Snedsted Ræs

Men det er ikke kun deltagernes evner til at betjene en motorcykel uden for asfalten der bliver testet. For på en af prøverne skal der først løses en opgave, førend at deltagerne får lov til at sætte afsted på ruten.
Hvad opgaven bliver i år vides endnu ikke, men i ’22 skulle et søm slås i en bjælke, inden terrænet kunne erobres.

Trial er pivhamrende sjovt.
Det kunne hele tre mand fra MagaCin konstatere, da vi prøvede kræfter med sporten hos den danske trial legende, bedre kendt som Ole K, sidste år, og til årets Snedsted Ræs bliver der også en trialprøve.

Deltagerne får dog ikke en trialmaskine at klare ærterne på, men du må klare strabadserne igennem på din egen kværn.
Har du taget en lidt tungere maskine med, kan der vælges en lidt lettere rute, dog må der indkasseres en smule straftid for valget.

Det går nedad i den legendariske kridtgrav

Flag skal der også køres omkring.
På en af de syv prøver, skal deltagerne ud og vende om tre forskellige flag så hurtigt som muligt, og du bestemmer selv, i hvilken rækkefølge flagene rundes.

I 2022 foregik denne prøve i et fabelagtigt terræn med masser af store knolde, som kunne hjælpe med at få lidt luft under lakridserne.

Udover ovenstående momenter, vil der også være to deciderede hastighedsprøver, hvor det bare gælder at komme igennem så gesvindt som muligt.
Her får hver deltager igen lov til at køre sporet igennem to gange, så der i første omgang kan rekognosceres, hvorefter kablet kan strammes mere til i runde to.
Den deltager som klare overstående opgaver bedst samlet set, får lov til at stille sig øverst på podiet, når dagen er omme.

Røverheatet sættes i gang

Har du mod på flere offroad-løjer, kan lysten stilles ved dagens sidste begivenhed.
Her er der tale om et såkaldt røverheat, hvor deltagerne bliver linet op på en række, og så går det vilde ræs når der gives signal, hvor de sløveste, efter hver omgang, bliver sorteret fra.
Dette gentager sig indtil der en vinder tilbage.

Før selve røverheatet, er der mulighed for at gennemkøre banen hvor heatet foregår.

Efter de syv veloverståede prøver samt røverheatet, sættes kursen mod klubhuset, hvor der er præmieoverrækkelser og efterfølgende aftensmad, med dertil hørende hygge og røverhistorier fra dagens begivenheder.

Hvordan og hvorledes?
For at deltage i arrangementet skal der hostes op med 300 kroner, som betales på dagen. Og for de penge får du først og fremmest en fantastisk god oplevelse, men derudover er morgenmad, madpakke og aftensmad inkluderet i prisen.

Du kan godt bare møde op på dagen, men arrangørerne vil meget gerne have, at du melder dig til på forhånd, så der bedre kan beregnes indkøb af mad og drikkevarer.

Derudover er det et krav, at der køres på indregistrerede maskiner, som i en eller anden grad er egnet til offroad kørsel.

Til Snedsted Ræs ses alt fra deciderede endurojern, over gamle Yamaha XT 660’ere til moderne maskiner som AJP PR7 Adventure.

De nærmere detaljer om deltagelse kan også ses via dette link til Snedsted Ræs’ Facebook begivenhed.

MagaCin anbefaler
I 2022 deltog undertegnede på sin elektriske KTM Freeride EX-C, og jeg er hverken Toby Price eller Chris Birch, men anstrengelserne rakte dog til en placering midt i feltet.

Var jeg endt som rosinen i pølseenden, havde det stadig været et forrygende event, for de forskellige prøver var bare hylesjove, og der var enorm god stemning hele vejen rundt.

Det blev til en masse hyggelig snak mellem prøverne og ved aftensmaden, som i øvrigt også var ganske velsmagende, blev der fortalt om dagens eskapader over en kold øl.

Har du blot en lille offroadbacille i blodet, kan det i den grad anbefales, at tage afsted til Snedsted Ræs 2023.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start