Test: Aprilia Tuareg 660 - Derfor er adventurebikes så pokkers populære - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: Aprilia Tuareg 660 – Derfor er adventurebikes så pokkers populære

Den italienske eventyrer understreger hvorfor denne type motorcykel er så vanvittig eftertragtet - 𝗦𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗼𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗱𝗲 𝗶 𝗮𝗿𝘁𝗶𝗸𝗹𝗲𝗻
Nicolaus Johansen
11/06-2023 kl. 07:18


Adventuremotorcykler er helt vildt populære, det er der ikke to meninger om.
Selv Ducati, som i den grad er synonym med sportslige motorcykler, stramt læder og knæ i asfalten, sælger adventuremaskiner så det er en lyst.
Således var omtrent hver sjette Ducati solgt i 2022, den dyre og dejlige Multistrada V4 S.

Man hvorfor er de højbenede bæster så forbistret populære?
En del af forklaringen skal givetvis findes i tidsånden – Vi vil gerne vise omverdenen, at vi har en aktiv livstil, og i motorcyklernes verden varetages det image bedst af en langbenet maskine, gerne påklistret en farlig masse grej, så den ser ud til minimum at kunne tackle en verdensomrejse eller to.

Image udgør dog kun en mindre del af det samlede billede. Den altovervejende grund til at eventyrmaskinerne flyver ud af forhandlernes lokaler skyldes ganske enkelt, at de over en bred kam er helt enormt gode motorcykler.
En moderne adventurebike er vanvittigt kompetent hele vejen rundt, omend der naturligvis er forskelle i de enkelte modellers fokus.

En af de nyest ankomne til det store felt af adventurebikes er Aprilia Tuareg 660, og spørgsmålet er så, om den også er god, og hvor den især gør sine hoser grønne.

Motor og gearkasse
Aprilia Tuareg er ikke den stærkeste iblandt adventurebikes. Ja faktisk har den kun omtrent halvdelen af de heste som KTM 1290 Super Adventure, Triumph Tiger 1200 og Harley-Davidson Pan America kan prale af.
Det er selvfølgelig også motorcykler som befinder sig på den potente side af literklassen, men i samme kategori som Aprilia’en, er det kun den voldsomt gode Yamaha Ténéré 700, samt den aldrende Suzuki DL 650 V-Strom der underbyder Aprilia’en, da Tuareg 660 må nøjes med 80 hk ved 9.250 o/min og 70 Nm ved 6.500 o/min.

Aprilia kunne godt have valgt at posiotionere sig stærkere når der skal spilles motorcykelkort, for motoren der skubber Tuareg’en fremad, er den samme som findes i Aprilia RS 660 og Tuono 660, hvor effekten er 25 procent højere. Men italienerne valgt at fokusere på kræfter ved de lavere omdrejninger og i mellemområdet – lige der hvor langt de fleste af os har brug for kræfterne langt det meste af tiden.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start