Se teaservideoen for CFmoto's kommende firecylindrede 500SR VOOM - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Se teaservideoen for CFmoto’s kommende firecylindrede 500SR VOOM

Ny sportslig firecylindret kåbeklædt kineser i mellemklassen i støbeskeen.
CO
28/06-2024 kl. 05:13

Markedet for sportslige firecylindrede kåbeklædte motorcykler har i de senere år været præget af dalende interesse, og vi så eksempelvis i 2020 slutningen på en æra med et Farvel til Yamaha R6, skuffelsen vandt da Honda CBR600RR samme år ikke kom til Europa og Euro5 åd Kawasaki Ninja H2 og ZX-6R i 2021.
Efterfølgende lød der sørgmodige toner da Yamaha R1 sang sin svanesang, og uagtet modellen dog overlevede i særlig konfiguration, så er det ærgerligt nok ikke ret længe siden, at Suzuki GSXR 1000 blev endeligt aflivet.

Sidstnævnte eksempler er triste meddelelser for dem, som gerne ser det bredest mulige udvalg af firecylindrede kåbeklædte sportslige motorcykler i literklassen, imens dem der ser i retning af mindre modeller med firecylindret rækkemotor eksempelvis kan ånde lettet op over, at Kawasaki Ninja ZX-6R vendte tilbage i 2023.
Og tilmed gnide sig i hænderne over modeller som Kawasaki Ninja ZX-4RR og Kawasaki ZX-6R anno 2024 samt 2024 Honda CBR 600 RR, hvor MagaCin’s udsendte for de tre sidstnævnte modellers vedkommende havde fornøjelsen af at deltage i udpakningen af de første eksemplarer i Danmark.

Eksemplerne på sportslige kåbeklædte firecylindrede motorcykler i mellemklassen følges nu til dørs fra en måske lidt uventet kant.
Kinesiske Zhejiang Chunfeng Power Co., Ltd. der blev etableret i 1989 er almindeligvis kendt for mærket CFMoto, og er leveringsdygtig i en række modeller udstyret med enstampere eller tocylindrede motorer med betegnelserne NK, som er en serie naked bikes fra 300cc til 800cc, de klassisk udseende CLX modeller, som er tilgængelige med motorer fra 300cc til 700cc, og MT modellerne i Adventure eller Multi-Function segmentet hvor motorerne har en slagvolumen fra helt præcis 449,5cc over 649cc og 693cc til 799cc.

Derudover har CF Moto også en række kåbeklædte sportslige SR (Sport Racing) modeller i produktporteføljen, hvor de en- og tocylindrede motorers slagvolumen er på henholdsvis 292cc og 450cc.
Og så kunne man selvfølgelig se det kinesiske mærkes trecylindrede sportslige model med over 100hk ved EICMA 2023.

Spol ca. 26 minutter hen i videoen for at se CFMoto 675SR.

Den trecylindrede CFMoto 675SR ser ganske vist ret spændende ud, men det er måske mindst lige så interessant, at produktporteføljen ifølge hestens egen mund snart udvides.
Og det sker med tilføjelsen af en ny sportslig SR-model med firecylindret rækkemotor.

CFMoto har nemlig for ikke så forfærdeligt længe side løftet sløret for, at den encylindrede 300SR samt de tocylindrede 450SR samt 450SR S snart får følgeskab af en ny firecylindret 500SR VOOM, hvor den humoristisk anlagte måske ville tilføje et R efter V’et i modellens efternavn.

Se teaservideoen for den kommende CfMoto 500SR VOOM umiddelbart under dette afsnit.

Detaljerne vedrørende det kinesiske mærkes kommende kåbeklædte firecylindrede gaderacer med dobbelt oplagt udstødning og tidstypiske aerodynamiske vinger er indtil videre sparsomme.
Men CFMoto oplyser dog i teksten under videoen om, at motoren er en rækkefirer (der angiveligt ifølge eksterne kilder leverer 76hk), at motorens luftindtag er ført gennem midten af de ringformede LED forlygter, og at modellen er et tidssvarende resultat af CFMoto’s teknologiske og innovative ekspertise, som kineserne har udviklet gennem de sidste 35 år.

Læs eventuelt også Kinesere patenterer kamerastyret elektronisk justerbar affjedring.
Desværre er 500SR VOOM angiveligt forbeholdt det hjemlige marked, men det kunne måske ændre sig over tid.

Det kinesiske tiltag kunne måske være en indikation på, at sportslige kåbeklædte motorcykler i mellemklassen overordnet set slet ikke er truet af udryddelse.
Og selvom CfMoto 500SR VOOM med sine gennemhullede forlygter og det lidt underligt påklistrede bagsæde måske ikke falder i enhver europæers smag, så kunne man krydse fingre for, at lanceringen af endnu en firecylindret sportslig model i mellemklassen, vil anspore mange flere til at tage handsken op.

Hvad mener du?
Skal samtlige motorcykelproducenter tage sig alvorligt sammen, og se at få udviklet nogle flere kåbeklædte gaderacere med firecylindrede rækkemotorer i mellemklassen?

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start