Breaking: Vild Energica kan nu købes i Danmark - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Breaking: Vild Energica kan nu købes i Danmark

420 km rækkevidde, 0-100 på 2,6 sek., 171 hk og 215 Nm
CO
03/02-2022 kl. 12:32

Hvis du er vild med særdeles potente motorcykler, gerne vil skåne miljøet, og er på udkig efter en ny elektrisk motorcykel med masser af hestekræfter og imponerende rækkevidde, så læs endelig med her.
For nu kommer Energica til Danmark, og modellerne Energica Eva Ribelle, Energica Ego og Energica EsseEsse9 kan alle ses på MotorShow Life on Wheels i messecenter Herning 4.-6. Februar.
Og som en ekstra lille bonus kan vi også se en vaskeægte ret vild Moto-E racer på udstillingen.

Det er Gleerup Leasing A/S som forestår den nyetablerede import af Energica motorcykler til Danmark.
Læs den officielle pressemeddelelse fra Energica: January 13rd, 2022 – Energica: new commercial agreement in Denmark på Energica’ hjemmeside under Financial Press Releases, hvor der skal klikkes på 2022 for at udvide menuen.

Du har formentlig allerede hørt om Energica
Selv om motorcyklerne fra Energica indtil nu hverken har være importeret eller lagerført i Danmark, har du formentlig allerede hørt en masse om de spændende elektriske motorcykler fra den italienske producent.
For Energica har siden starten af Moto-E – der køres i forbindelse MotoGP – været leverandør til Moto-E klassen, som blev grundlagt i 2019, og du finder også masser af artikler om den spændende italiener her på MagaCin.
Læs eksempelvis artiklerne Ny Energica EGO afsløret, Ny streetfighter fra Energica fra 2017, og dem der måtte lide af rækkeviddeangst i forbindelse med elektriske køretøjer, kunne eventuelt også læse artiklen Vild rækkevidde til vild Energica.

Vildt spændende motorcykler
Det er ikke artikler vedrørende Energica motorcykler, det skorter på her på MagaCin.
For selv om logistikken endnu ikke har tilladt MagaCin at testkøre de elektriske italienere, så har vi længe ment, at motorcyklerne fra Energica er vildt spændende.
Og det har faktisk ærgret os en del, at ingen indtil nu har forestået importen af Energica motorcykler til Danmark.
Specielt efter udenlandske kolleger for længst har fortalt om vildt fede oplevelser i forbindelse med testkørsel af de forskellige modeller, og efter de hårde hunde i Moto-E klassen har bevist, at motorcyklerne er særdeles velkørende, og at der er seriøst skud i raketten.
Se videoklippet nedenunder fra EICMA 2019, hvor vi holdt en Energica i hånden.

MagaCin har gennem tiden haft fornøjelsen af at prøvekøre en lang række elektriske motorcykler fra mærker som både Brammo, Zero, Haley-Davidson og så fremdeles.
Og vi har været vidne til en ret vild udvikling i løbet af relativt kort tid.
I 2015 kørte vi eksempelvis en dobbelt-test på Zero SR og Brammo Empulse R, hvor det var en både underholdende og meget anderledes oplevelse, men hvor den begrænsede rækkevidde hurtigt satte en stopper for løjerne.
Men udviklingen tromler ubønhørligt videre, og vores prøvekørsler af eksempelvis Harley-Davidson LiveWire, Zero SR/F og den kåbeklædte Zero SR/S er åbenlyse eksempler på, at udviklingen af elektriske motorcykler går i den rigtige retning, hvad angår konstruktion, køreegenskaber, kræfter og rækkevidde.
Vi napper lige for en god ordens skyld nogle udvalgte nøgletal fra Energica.

420 km rækkevidde
149 hk vedvarende og 171hk når der gives seriøst gas
215 Nm maksimalt drejningsmoment
Topfart: 200 km/t
Acceleration 0-100 km/t: 2,6 sek.

Vild fremgang for Energica
Energica’s kunder mener tilsyneladende også, at udviklingen er gået i den rigtige retning.
For her på MagaCin kunne du i starten af Marts måned 2020 læse om den vilde fremgang for Energica, hvor ordrebeholdningen allerede 18. Februar 2020 svarede til producentens totale salg i 2019.
Og et par måneder senere kunne du også læse i artiklen Energica i stødet, at Energica kunne notere sig for en fremgang på 41% på det amerikanske marked.
Så man må sige at kunderne er der, og nu får vi danskere altså også muligheden.

Tre forskellige modeller
MagaCin har allerede aftalt med den danske importør, at MagaCin hurtigst muligt tester udvalget af Energica motorcykler, der fra i år importeres til Danmark.
Vi skal forståeligt nok først lige have skyllet det værste salt af vejene, og det ville være rart med lidt bid i underlaget, men så får vi også travlt.
For importøren hjemtager både Energica Eva Ribelle, Energica Ego, og Energica EsseEsse9, hvor MagaCin så sidstnævnte introduceret som en ny model på EICMA i 2017.

Energica Model Year 2022
Vil du være helt opdateret på den seneste udvikling af Energica modellerne, og gerne vil vide mere om de nyeste 2022 udgaver, så tag et kig på videoen Energica MY2022 – All you need to know lige nedenunder.
Det er lidt pudsigt, at høre testkøreren Alessandro Brannetti fortælle om et fænomen, som vi også selv har bemærket.
At man pludselig kan høre en masse lyde, som normalt overdøves af forbrændingsmotoren.

Hvis videoen ovenover var for kedelig, med for meget snak og for lidt kørebilleder, så se endelig The new Energica electric motorcycles MY2022 is here nedenunder, som er ren kørsel uden forstyrrende snak.

Hvornår og hvor meget?
Du kan som tidligere nævnt se modellerne, som altså fremover importeres til Danmark ved MotorShow Life on Wheels i messecenter Herning 4.-6. Februar.
En samlet prisoversigt for de forskellige modeller er endnu ikke tilgængelig, men Jimmy Gleerup oplyser følgende i forbindelse med det herlige tiltag:- “Du får en absolut topklasse motorcykel med en startpris på 199.900 kroner – det er altså rigtig meget motorcykel for pengene med en lavere startpris end alternativerne på el-markedet“.

Hos Energica ser man også frem til at etablere sig på det danske marked.
Energica Sales & Field Marketing Director Giacomo Leone udtaler i den forbindelse:- “Danmark er langt fremme i den grønne omstilling og har med 5500 ladestandere fordelt over landet en god el-infrastruktur. Det er uden tvivl et oplagt land for el-motorcykler“.

Yderligere information
Yderligere information om de tre modeller, som vi snart får at se i aktion på de danske veje (der er allerede solgt et enkelt eksemplar) finder du i første omgang på Energica’s hjemmeside.
Men du kunne jo eventuelt også slå et smut forbi MotorShow Life on Wheels i Messecenter Herning i den forestående weekend, hvor der er mulighed for at se modellerne på nærmeste hold, og få eventuelle spørgsmål besvaret personligt.

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, videoer, tests og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start