Ny Energica EGO afsløret af F1 køreren Nico Rosberg
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Energica EGO afsløret

Formel 1 køreren Nico Rosberg løfter dækkenet af raceren
CO
31/10-2019 kl. 10:48

Nix, den italienske motorcykelproducent Energica følger ikke tidens populære opskrift, med at offentliggøre en række gradvist afslørende teaser-videoer for en ny model. Én enkelt video er alt der skal til for at præsentere nyheden.

I videoen længere nede i artiklen ser vi dækkenet blive fjernet fra den nye Energica EGO, af ingen andre end den tidligere Formel 1 kører Nico Rosberg.

En noget anderledes afsløring af en ny model end vi er vant til, hvor vi også ser Nico Rosberg, der kørte Formel 1 i perioden 2006-2016, give den nye elektriske racer lidt gas på racerbane.

Vi synes at konceptet, hvor filmoptagelserne danner baggrund for eventen, er et frisk pust der faktisk minder lidt om hvordan en helt almindelig pressetur afvikles.

Vi ser stort set ikke Energica motorcykler på de danske veje, da der af uvisse årsager ikke findes en officiel dansk importør, så vi må skele til vore svenske naboer for at finde en forhandler.

Energica Motor Company har på relativt kort tid etableret sig selv som en større spiller på markedet, hvor producenten udover at være leveringsdygtig i flere fuldt gade-lovlige modeller, også er leverandør af racerne til den nye FIM MotoE klasse, der fra og med i år afvikles i forbindelse med MotoGP.

MotoE klassen gennemgik en kompliceret fødsel, da samtlige modeller i det tidlige forår gik op i røg i en kæmpe ildebrand på Jerez racerbanen, men racerne blev erstattet, og en række MotoE løb er sidenhen blevet afviklet sideløbende med MotoGP.

En spændende nyhed fra Italienske Energica Motor Company, selvom der ikke er frigivet megen teknisk information udover det vi ser i videoen. Vægtreduktion, mere moment, længere rækkevidde og Nico Rosbergs udtalelse om opgradering af elektroniske assistentsystemer, er tilsyneladende de største overskrifter.

Mod videoens slutning hører vi Energica Motor's CEO Livia Cevolini udtale, at hun ønsker give forbrugerne en oplevelse af, at det er nøjagtigt det samme at køre elektrisk motorcykel som mc med forbrændingsmotor. Kort efter tilføjer hun at kørslen sker med tilsvarende morskab og passion.

Udtalelsen må Livia Cevolini selv stå på mål for, men vi kan i det mindste bekræfte, at det faktisk godt kan være hamrende sjovt at køre på elektrisk motorcykel – især når motoren leverer rigelig effekt.

Som med alle årets andre nyheder, bliver vi meget klogere på den nye Energica EVO, når modellen vises frem ved mc messen EICMA i Milano d. 5. November. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start