Energica er i seriøst stødet med imponerende vækst
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Energica i stødet

Noteret for en fremgang på 41% i USA
Steffen Olesen
09/05-2020 kl. 12:00

Tidligt i Marts måned kunne du her på siden læse om en ret vild fremgang for Energica.

Den italienske producent af elektriske motorcykler kunne nemlig fortælle, at ordrebøgerne bugnede, og at bestillingerne allerede d. 18. Februar svarede til producentens totale salg i 2019.

I artiklen kunne du også læse, at antallet af elektriske motorcykler i Europa i 2019 blev fordoblet i forhold til 2018.

Energica har stadig medvind

Men Corona pandemien dryppede malurt i bægeret for Energica, der lige som så mange andre motorcykelproducenter måtte indstille produktionen. Energica genoptog imidlertid arbejdet under iagttagelse af skærpet sikkerhed sidst i April måned, og virksomheden disker nu op med endnu en omgang imponerende tal.

23% af de bestilte motorcykler er allerede leveret, og virksomheden forventer at have effektueret alle nuværende bestillinger inden udgangen af Juli måned.

Men her stopper medvinden for den italienske motorcykelproducent ikke. 

Det amerikanske marked for motorcykler har generelt skrantet alvorligt under krisen, men Energica trodser alle odds, og oplyser nu, at 41% af bestillingerne i den senere tid er indløbet fra USA, samt at halvdelen af de bestilte motorcykler allerede er leveret til kunderne.

Det kan man vist med lidt god vilje godt betegne som en betragtelig fremgang, da USA også er præget af nedlukning i forbindelse med krisen.

21,5 kWh batteripakke og længere rækkevidde

Hvorfor amerikanerne pludselig er blevet så vilde med Energica motorcykler vides ikke, men en mulig medvirkende faktor ligger lige til højrebenet.

Den amerikanske infrastruktur for opladning af elektriske køretøjer er lige som i så mange andre lande ikke verdens bedste. Derfor har oplysningen om den nye 21.5 kWh batteripakke ved efterårets store MC-messe EICMA i Italien muligvis haft en finger med i spillet, for Energica lover nu en rækkevidde på op til 400 kilometer. Batteripakken kan oplades til 80% på blot 40 minutter med DC Fast Charge.

Ny batteriteknologi

Fornuftig rækkevidde er en nøglefaktor for mange kunder, og den velinformerede har nok allerede kendskab til Lithium-svovl batterier. De seneste forlydende går på, at forskere har fået styr på udfordringerne med den problematiske udvidelse og sammentrækning af batterierne under brug og opladning, samt at man er så langt fremme i udviklingen, at batterierne kan sættes i produktion allerede næste år.

Billigere at fremstille end Lithium-ion typen, lettere tilgængelige materialer, reduceret miljøbelastning, kan oplades hurtigere, og ydelsen er markant forbedret.

Flere uafhængige parter forsker i Li-S teknologien, hvor blandt andet australske forskere fremviser gode resultater.

De foreløbige meldinger går på mindst en fordobling af rækkevidden for en elektrisk bil.

Det kunne sagtens være en teknologi italienske Energica eventuelt ville satse på i fremtiden. Og vi gætter på, at en rækkevidde på eksempelvis 700-800 kilometer – samt lynhurtig DC Fast Charge opladning – ville få salget af elektriske motorcykler til at eksplodere.

Spændende om – eller snarere hvornår – en dansk importør af Energica motorcykler melder sig på banen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start