Dansk debut på Triumph crosser - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dansk debut på Triumph crosser

Nu går der ikke mange dage før danske Mikkel giver Triumphs nye crosser en over nakken.
Steffen F. Olesen
24/01-2024 kl. 12:01

Den velorienterede MagaCin læser er bekendt med, at Triumph Motorcycles for noget tid siden luftede planer om at køre ræs på løst underlag, som det fremgik af artiklen, Et nyt kapitel for Triumph.
Og selvom deltagelse i motorsport er langt fra ukendt for engelske Triumph Motorcycles – der blandt andet i 2018 afløste Honda som eneleverandør af motorer til Moto2 klassen – så er det et stort skridt at bevæge sig ind i motocross.

Optakten har været lang, og afsløringen af den spritnye engelske knoldhopper – der er udviklet i samarbejde med den legendariske crosskører Ricky Carmicheal, blandt andre – skete i små bidder, hvor vi indledningsvis så en video med eksperterne som dykkede ned i udviklingen af stellet, der ikke blot er en kopi af en allerede eksisterende enhed, men derimod en klump metal, som er resultatet af mange overvejelser om udformning såvel som materialevalg.

Kort tid efter publicerede Triumph endnu en video, og selvom producenten stadig holdt mange af kortene tæt på kroppen, fik vi i denne et kort glimt af maskinens hjerte.
Det blev fulgt op med en video af modellen i aktion under titlen, Vision to Reality | The Final Test, hvor vi endnu engang ikke fik meget at vide om 250’eren, men trods alt kunne glæde os over masser af fede billeder.

Og bedst som vi troede, at den næste artikel i rækken ville blive en endelig afsløring af modellen med saftige detaljer, løb vi panden ind i en kæmpe overraskelse og kunne med glæde videreformidle, at danske Mikkel Haarup fra 2024 kan tilføje Triumph til sit i forvejen ret flotte motocross-cv.

Nu er det snart tid
Ligesom 2024 bliver debuten for Triumphs nye TF 250-X, er det hele også nyt og spændende for Mikkel Haarup, som til mx-index.dk har udtalt, at det går virkelig godt med at sætte cyklen op, men også at han har brugt enormt mange timer på at teste maskinen.
Og det går angiveligt over al forventning, da han efter opsætning af affjedring og valg af motorkonfiguration bare har suset afsted, uden nogen form for nedbrud på maskinen, hvilket vel egentlig må være en rar fornemmelse så tæt på verdensmesterskabets første afdeling.

Der tages hul på VM-serien i marts måned i Argentina, men Mikkel behøver tilsyneladende ikke vente så længe på at få lov til, at teste sin nye maskine mod en flok konkurrenter. For ifølge crossnyt.dk stiller Mikkel angiveligt til start ved første afdeling af det spanske mesterskab, som køres allerede d. 3.-4. februar.

Og som du kan se på billedet herover, så er han da også at finde på listen over deltagere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start