Ny KTM 990 Duke præsenteret på EICMA - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny KTM 990 Duke præsenteret på EICMA

Snigskytten har afgivet et advarselsskud til konkurrenterne.
CO
11/11-2023 kl. 09:14

Østrigske KTM der i 2020 trak stikket til EICMA, men returnerede til efterårets internationale mc-messe i 2023, præsenterede i August måned to nye små Duke’s, men rygtebørsen begyndte forud for den begivenhed, at summe om en ny 2024 KTM 1390 Super Duke.

Vi fik ikke en endnu større og voldsommere ærkehertug end den eksisterende at se ved efterårets internationale mc-messe EICMA i Italien, men det skulle til gengæld vise sig, at KTM havde en anden ret interessant nyhed med til Italien.
Nemlig modellen der gemte sig i traileren bag bilen, som kan ses i opslaget på sociale medier nedenfor.

KTM introducerede omverden for den nye 2024 KTM 990 Duke under det lidt befriende politisk ukorrekte slogan No-BullshitEICMA, hvor MagaCin’s udsendte på vores rundtur stødte på den danske KTM forhandler Jens Winther, som var så venlig at introducere os for KTM’s 2024 nyheder.

Se hvordan det forløb i videoen her:

Som det fremgår af videoen herover, var den nye KTM 990 Duke ikke blot en overraskelse for pressen, men også for dem som traditionelt er velinformeret om kommende nyheder.
Derfor kunne vi ikke på stående fod få oplyst en nøjagtig pris på danske nummerplader, men fik dog alligevel et kvalificeret estimat.

Her er det måske på sin plads at tilføje, at det indtil den 28. November er muligt at vinde din egen KTM 990 Duke kvit og frit.

Siden EICMA er flere oplysninger om nyheden blevet tilgængelige, men lad os indlede med den officielle præsentationsvideo for den nye No-Bullshit 2024 KTM 990 Duke.
Arge modstandere af hjulspin, drifting, dækrøg og baghjulskørsel anbefales at holde sig for øjnene imens videoen afspilles.

I forbindelse med lanceringen af nyheden har KTM som nævnt længere oppe frigivet flere detaljer, hvor østrigerne indledningsvis advarer konkurrenterne om, at KTM med Introducing the Sniper har affyret et advarselsskud mod konkurrenterne.

Nyheden der kan fås i farverne Electronic Orange og Black Metallic, drives af en helt ny EURO5+ LC8c motor, som leverer 123 hestekræfter ved 9,500 omdr. og 103 Nm ved 6,750 snoninger, og herligheden er ophængt som medbærende element i et nyudviklet stålrørsstel, der er 8% stivere sideværts samt 5% mere vridningsstabilt.
Derfor er bagsvingernes stivhed reduceret med 35% for maksimalt greb i underlaget, og luftfilterkassen er til orientering skjult i det støbte aluminiums bagstel.

KTM 990 Duke har fået et helt nyt stel

17″ tommer hjulene er i begge ender forsålet med Bridgestone S22 dæk som standard i størrelserne 120/70 – R17 forrest og 80/55 – R17 bagerst, affjedringen håndteres WP APEX komponenter, hvor justering af returdæmpning foretages med 5 klik i højre gaffelben og justering af kompressionsdæmpning sker via 5 klik i venstre gaffelben, og lige som for forgaflens vedkommende kan WP APEX Monotube bagdæmperens returdæmpning justeres i 5 klik.

Vi forestiller os, at der sagtens kan blive brug for at trimme affjedringen, hvis der skal køres som i præsentationsvideoen.

Derudover fortæller KTM om 825 mm sædehøjde, hvor sædet er tiltet 2 grader opad for en sportsligt aggressiv førerposition uden føreren rutcher fremad, et 760 mm bredt aluminiumsstyr der er justerbart i fire forskellige positioner, fodhvilere designet til en sportslig køreoplevelse, radialt monterede 4-stemplede forreste bremsekalibre der napper om et par 300 mm flydende ophængte bremseskiver (med en vægtbesparelse på 500 gram for hver side), et nyudviklet rustfast komplet udstødningssystem, og Quickshifter+.

Derudover nævnes et væld af features som eksempelvis fuld LED lygteføring, mulighed for opladning af medbragt grej via USB-C, instrumenteringens 5″ blændfri og ridsefaste farve TFT-skærm, fartpilot, anti-wheelie funktion, laptimer, de 3 prædefinerede køremodes Rain, Street og Sport samt de to ekstra justerbare køremodes Performance og Track.

Det lyder tiltalende, men det overordnede budskab i pressematerialet er nok, at KTM Duke 990 er designet til at opleves så kompakt som muligt, og stadig være tilgængelig for en bred palette af fysiske staturer.
Så enhver snigskytte burde kunne finde sig til rette i sædet på den nye KTM 900 Duke.

Interesserede kan læse meget mere om den nye 2024 KTM 900 Duke i denne sektion på KTM’s website, som naturligvis er opdateret til lejligheden.

Hold dig opdateret på de seneste MC-nyheder!

Bliv abonnent og få ubegrænset adgang til alle nyheder, tests, videoer og fordele på DK’s hurtigste MC-medie

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start