KTM vender tilbage - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

KTM vender tilbage

KTM vender tilbage til EICMA i 2023
Steffen F. Olesen
26/05-2023 kl. 06:13

Er du en af de som planer om, at vende snuden mod sydens sidste solstråler i efteråret, og komme helt tæt på næste års modeller ved den store motorcykeludstilling EICMA i Milano, så er der gode nyheder.

Da Corona pandemien rasede i 2020 meldte flere producenter ud, at de ikke ville være at finde på EICMA, som senere på året blev helt aflyst.
Siden da, har eksempelvis både BMW og KTM været fraværende, hvilket bestemt har kunnet mærkes, da disse sædvanligvis stiller op med en ret stor stand med fest, farver, larm og lamper.
Men nu ser det ud til, at KTM vender stærkt tilbage.

Det er i hvert fald hvad Tommaso Telaro – som har den fine titel KTM Sportmotorcycle Italia managing director – har udtalt, og det lader til, at de tager fat hvor de slap.

“Det er virkelig en fornøjelse, at annoncere vores tilbagevenden til EICMA i et meget vigtigt år for os. Vi mener det er essentielt, at være til stede i en af de vigtigste sektorbegivenheder på den internationale scene. I den seneste tid har strategierne været anderledes, men i 2023 er det rigtigt at gøre en yderligere indsats og være til stede. Med vores deltagelse vil vi gerne sende et vigtigt signal til markedet, til insidere og til den brede offentlighed af entusiaster.”

Det forventes at KTM, som de plejer, vil hylde sejrherrer og folk som har præsteret på højeste plan i alle former for tohjulet motorsport til efteråret; herunder MotoGP, Dakar og Motocross.
Men mon ikke også producenten har et par friske modeller med, som du naturligvis kommer til at høre meget mere om her på siden når den tid kommer.

Der er stadig omkring fem måneder til at EICMA slår dørene op, og MagaCin’s besætning glæder sig til endnu engang at besøge KTM standen i Italien.
Men det er ikke kun os som har savnet den massive orange stand på messen…

EICMA executive director, Giacomo Casartelli, siger frit oversat til dansk: “KTM’s tilstedeværelse er længe ventet og en god nyhed. Som arrangører er vi glade for at kunne tilbyde en så vigtig spiller igen blandt vores udstillere ved 2023-udgaven, også et tegn på, hvor meget EICMA unægtelig er et moderne, aktuelt og uundværligt værktøj til kommunikation og projektion af markederne i den tohjulede industri. Vi er sikre på, at denne meddelelse også vil blive modtaget med entusiasme af fans af mærket og af den generelle EICMA-publikation.”

Skal du med?
EICMA er verdens største motorcykeludstilling, med den mundrette betegnelse ESPOSIZIONE iNTERNATIONALE CICLO e MOTOCICLO (og så er der lige det sidste A der plejer at betyde ACCESSORIES) – der finder sted sted i Milano i Italien i perioden 7.-12. November, hvor adgang de første to dage traditionel er forbeholdt pressen samt andre aktører, hvorefter dørene åbnes for alle.

Her kan de besøgende ikke blot se, røre ved og prøvesidde alle de nye motorcykler i messecenteret Fiera Milano, men også studere et væld af udstyr, tilbehør, beklædning og alt muligt andet relateret til motorcykler.

Fiera Milano er gigantisk sammenlignet med danske messecentre, så det er en god ide at anvende fornuftigt fodtøj, da man let får trasket en del kilometer i løbet af en enkelt dag.

Praktisk information, det er faktisk ikke så svært
Flybillet, hotelværelse og indgangsbillet kan altså bestilles online, men hvad gør man så når man lander i enten Bergamo lufthavn, eller Linate og Malpensa lufthavnene der også ligger nær Milano?

Her behøver du ikke tænke ret meget selv, for udenfor samtlige lufthavne står busser klar til at køre dig direkte til centralstationen i Milano’s centrum. Billetter købes ved bussen, og priserne som varierer efter afstand er rimelige.

Centralstationen i Milano er knudepunkt for undergrundsbanen – eller metroen – hvor de forskellige linier har hver deres farve i et let overskueligt system. Benyt endelig metroen til transporten til dit hotel. 

Billetter til metro’en kan trækkes i automater på alle stationer, men husk at der skal købes en tillægsbillet når du kører til Rho Fiera. Endestationen der ligger nær messecenteret.

Metroen i Milano er let overskuelig og billig transport. Rho Fiera er endestation på den røde linie

Vi ved af erfaring, at der altid er billetkontrol ved Rho Fiera, og bøderne er IKKE billige. Alternativt kan billetter til metroen købes i et utal af kiosker, til nøjagtig samme pris som i automaterne. Metrobilletten er gyldig hele dagen, så der skal ikke købes returbillet. Fra endestationen Rho Fiera er der kun en kort spadseretur til messecenteret, og der er fin skiltning.

Messecenteret er opbygget med en lang udendørs overdækket gang i to etager mellem de forskellige haller, og der er masser af muligheder for bespisning og friske forsyninger af drikkevarer.

Medbragt bagage kan opbevares i bagebokse med møntindkast.

Der er typisk omkring 7 kæmpe-haller med motorcykler, tilbehør og udstyr at se på EICMA

Vælger du at foretage udrejse og overnatning én dag, besøge udstillingen den følgende dag og derefter rejse direkte hjem, kan du køre med bus direkte fra messecenteret til de forskellige lufthavne.
Det er et presset tidsskema når udstillingen er så stor, men det kan lade sig gøre.

Benyt endelig lejligheden til at indtage aftenmåltidet på en af Milano’s mange restauranter. Få minutters gang fra de mest turistede steder og blinkende neonreklamer, kan man få sig et himmelsk måltid for en god hundrekroneseddel.

Det er helt normalt at gå på restaurant ved 20-21 tiden i Milano, så den fornuftige regel om at opsøge en restaurant der er godt besøgt af lokale, gælder altså ikke kl. 18.00 dansk spisetid.
Ved 18-tiden er der nemlig næsten mennesketomt, så der kan du ikke se om det er et af de lokales foretrukne spisesteder.

Cognac til kaffen efter måltidet?
Følg den lokale skik og bestil Vecchia Romagna, det er nemlig under halv pris af dyr mærkevare cognac, og der skænkes normalt rigeligt i glasset.

Il Duome er et imponerende bygningsværk

Vælges to overnatninger, så kunne der evt. afsættes en time eller to til at besøge Il Duomo, som domkirken i Milano hedder. Domkirken der ligger nær centralstationen er gigantisk, og man kan for et beskedent beløb få lov til at komme op i toppen af bygningen og få et fremragende overblik Milano.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start