Kan man køre MC under vand? - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kan man køre MC under vand?

Kan en motorcykel køre under vand?
Steffen F. Olesen
04/11-2020 kl. 06:00

Tænk hvor sejt det ville være, hvis der ingen begrænsninger var for hvor vi kunne færdes på vores motorcykler.
I dag findes der nærmest en motorcykel til ethvert formål, lige fra seriøse produktionseventyrerestore som små – til bæltedrevede helvedesmaskiner og ombyggede crossere i literklassen.

Én af de få ting der sætter en stopper for en verden fuld af muligheder, kan være noget så simpelt som et dybt vandløb eller en sø; for man kan jo ikke køre motorcykel under vand… eller kan man?

For at besvare spørgsmålet, som absolut ingen stiller, har nogle tossede gutter fra YouTube kanalen ‘Bikes and Beards’ valgt, at gøre brug af en billig kineser, som de åbenbart havde i overskud.
Efter ufattelig dårlig betjening af en gaffeltruck, går gutterne i gang med at modificere kina-kværnen, og forberede den på en dukkert.

Er du bare lidt bekendt med hvordan forbrændingsmotorer fungerer, kender du helt sikkert til de tre ting sådan en krabat behøver for at kunne snurre rundt, men for en god ordens skyld lister vi dem lige her: Luft, brændstof og en gnist.

Brændstoffet er i tanken beskyttet mod det våde klima, men gutterne i videoen længere nede vælger alligevel, at benytte sig af en ekstern tank over vandspejlet, for at undgå at rende ind i en dum situation, på grund af en dårlig produceret kinesisk tank.
Gnisten kan være lidt lumsk under vand, da vandet jo er ledende, men det problem løses let ved brugen af et beskyttende lag fedt. En type fedt som man normalvis bruger til at behandle tændkabler med, for at undgå fugt og generelt korrosion af elektriske komponenter; og hvis lidt er godt, er meget tydeligvis bedre!
Drengene giver den fuld gas med fedtsprøjten, og tværer alle tænkelige sammenkoblinger ind i massen, og som om det ikke var nok, så vælger de at gå hele vejen med et par skud silikone.

Den sidste udfordring er, at maskinen skal kunne trække vejret, og her har holdet endnu engang den hurtigt tænkende hat på. Problematikken elimineres ganske simpelt ved hjælp af snorkler i form af gummislanger fra blandt andet indsugning og udstødning op til overfladen, og vupti, så er vi klar til afgang.

Siden de ikke kendte nogen der ville lægge pool til, og vi alle jo ved, at saltvand på ingen måde er godt for vores dyrebare maskiner, har drengene simpelthen investeret i hvad der i udlandet samt reklamer fra Bilka beskrives som en pool, men i Jylland går under den mere jordnære betegnelse badebassin.

Dyret blev igen ved hjælp af gaffeltruck hævet, og dernæst langsomt nedsænket i det våde vand; en manøvre som foregår lidt mere nænsomt og præcist end tidligere.
Efter et par ups’ere og lidt mere silikone lykkedes det at få liv i dyret, og faktisk også at køre et par omgange på den drivvåde racerbane.

Så her har du svaret på et absolut ligegyldigt spørgsmål:
Kan en motorcykel køre under vand? Ja!

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start