Ducati Panigale V4 R er rendyrket legetøj - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ducati Panigale V4 R er rendyrket legetøj

Og det er ment helt bogstaveligt, vi bygger nemlig modellen af LEGO
Mikkel Sølvkjær
23/12-2020 kl. 06:00

Det kan være svært for mange voksne motorcykelnørder at ønske sig praktiske gaver inden for et rimeligt budget, men hvem siger også, at det skal være fornuften, der vægter højest.
I lille Danmark er vi så privilegerede at have et relativt stort legetøjsfirma, der specialiserer sig i den slags pjat og pjank på en dejligt detaljeret måde. Og jeg skal nok indrømme, at da nyheden om LEGO Panigale V4 R kom i april måned, blev den straks banket ind på ønskelisten.

LEGO har tidligere udgivet sjove motorcykler som Harley-Davidson Fat Boy og BMW R1200GS, og selvom de begge er fantastiske motorcykler, var det ikke helt nok til at få min legetøjspuls op at ringe.
Der lurer en mild svaghed for designet af Ducatis racere hos undertegnede, og særligt med lanceringen af Panigale V4 i 2018 og senere Panigale V2 til 2020 syntes jeg, at form og detaljer er nået et eminent niveau – men det står absolut for egen regning.
Derfor er det også skide sjovt, når LEGO går et ekstra skridt for at kopiere virkelighedens vidundere i plastic.
Se bare nedenstående link, hvor de bygger en Panigale op i 1:1 størrelse – skørt og fantastisk.

Engang imellem er man bare lykkens pamfilius, når det kommer til gaver. Og på min fødselsdag valgte mine børn at forære mig miniatureudgaven af den 234 hk stærke racer, hvilket naturligvis vakte stor begejstring.

På én betingelse
Gaven kunne kun frigives på den betingelse, at børnene måtte være med i byggeprocessen, hvilket selvfølgelig er helt okay.
Normalt er jeg sat på sidelinjen til at se en drage fra Ninjago eller et slot fra Frost blive til, men denne gang styrede jeg altså slagets gang med hård hånd – men med venlig og nysgerrig indblanding fra arvingerne.

Sønnike glæder sig til at starte

Enten er man vild med at bygge med de små kantede klodser, eller også gider man bare ikke – det er som regel sådan, det er.
Nogle mennesker nyder processen, mens andre bare skal have det overstået.

Med LEGO Panigale V4 R er processen klart det sjoveste, da der er så mange små finurlige detaljer i forløbet, som både kan være lærerige og fascinerende. Alle instruktioner er typisk for Lego dejligt letlæselige og stort set ikke til at tage fejl af.

Støddæmper, mono bagsvinger, gearpedal og bagsiden af V4-motoren

Opbygningen af stellet, de bærende konstruktioner og gearkassen med to forskellige udvekslinger er ganske enkelt genial, og hver gang man støder på en ny detalje med særpræg fra den virkelige udgave, trækkes der lidt på smilebåndet.

LEGO har fundet plads til rigtig mange sjove løsninger på motorcyklen, og det er en fornøjelse at bygge maskinen og derefter nyde synet af den.
Jeg vil ikke afsløre de forskellige led i opbygningen, da det er dem, der gør maskinen ekstra meget værd at ønske sig, men både ungerne og jeg giver den lille Panigale V4 R topkarakter som samleopgave og samleobjekt.
I videoen øverst kan du følge vores arbejdsproces i et lidt andet tempo, end det egentlig foregik i.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start