En klodset Panigale V4 R - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

En klodset Panigale V4 R

Med 15.000 små Legodele og en vægt der næsten matcher den ægte vare, er denne Ducati en fornem manifestation på gode evner med de små plastikfirkanter.
Mikkel Skotte Sølvkjær
23/06-2020 kl. 05:00

I april måned kunne vi afsløre frugten af et samarbejde mellem den stolte producent i Bologna og det kreative legetøjselskab fra Billund i form af en miniature Lego Panigale V4 R.
Modellen bestod af 646 klodser, og nu er den Ducati’s absolut billigste motorcykel, på trods af en del fede og sjove detaljer.

Den lille V4 R satte fantasien i gang hos byggeentusiasten Riccardo Zangelmi, og med velsignelse fra den øverste ledelse i Lego Group, fik han lov til at skyde et endnu større foretagende i gang – han ville bygge racerens kåbedele i 1:1 skala.

Vildt imponerende evner med klodserne – ligheden er slående

Det håndbyggede projekt er endt med at tage 400 arbejdstimer, og en anseelig mængde af Lego Technic klodser, 15.000 styk for at være helt præcis.
Designet og den omhyggelige placering af de forskellige dele, er udelukkende foretaget og justeret med øjemål, der var altså ikke blandet nogle 3D-modelleringer eller smarte digitale udmålinger ind i projektet – det er ret cool, og enhver Legofreaks drøm.

Det må kræve tålmodighed at bygge Lego i den størrelsesorden

Det endelige resultat matchede meget overbevisende den ægte vare på udseendet, og endda også på vægten. Tilføjelsen af de mange legoklodser gav pudsigt nok kun en forøgelse på 8kg i forhold til den oprindelige vægt på 172kg.

Claudi Domenicali, Direktør hos Ducati, var så imponeret over Zangelmi’s byggeri, at han tog MotoGP-stjernen Andrea Dovizioso med til præsentationen af motorcyklen.
Racerkøreren’s udtalelse herunder viser, hvor begejstret han var for projektet:   

“I am very happy because I never imagined I’d have the chance to unveil a bike like this. Almost everyone at some point in their lives has played with Lego bricks at least once, but seeing up close a replica of the Panigale V4 is something incredible and at a very high level. I would like to congratulate the LEGO artist Riccardo Zangelmi for building such a true to life and detailed version of the motorcycle. I’m sure children and adults alike will be captivated by this incredible model”

Vi er bestemt tilbøjelige til at give DesmoDovi ret, for en fuldstørrelse Lego Ducati Panigale V4 R kan virkelig få både store og små til at spærre øjnene op.
Hvis der var timer nok i døgnet, kunne det bestemt være sjovt at forsøge med anden model selv, men det kræver nok en del øvelse inden.
Nedenstående video viser en del af den fantastiske byggeproces italienerne gennemgik:

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start