Test: 2023 Honda XL 750 Transalp - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Test: 2023 Honda XL 750 Transalp

"How far do you want to go?"
CO
17/07-2023 kl. 06:13


MagaCin var på pletten, da Honda sidste efterår afslørede den nye Honda XL 750 Transalp ved efterårets store mc-messe EICMA i Italien, hvor vi såmænd også som du kan se her live-streamede fra begivenheden.

Dengang beskrev vi, at Honda siden de aflivede den sidste Transalp, som var temmelig asfaltorienteret i sine sidste leveår, ikke for alvor har haft en adventurebike i den store ende af mellemklassen i modelprogrammet, hvis man springer let og elegant henover Honda NC 750X med 17″ hjul.
Men nu er Honda altså tilbage i spillet med den nye Honda XL 750 Transalp, der som bekendt er udstyret med 21″ forhjul, og blandt andet markedsføres under sloganet “How far do you want to go?”.

Ved den officielle afsløring af modellen i 2022 blev det endeligt fastslået, at Honda havde fulgt en efterhånden ret kendt opskrift med kombinationen af noget moderne og noget bagud skuende.
Honda XL750 Transalp er med sine linjer og formgivning et respektfuldt nik til den oprindelige Transalp fra 1986, men det nye stel, en nyudviklet motor, LED-lygter, tidssvarende elektronik som ride-by-wire gaskontrol og fem køreprogrammer samt 5″ TFT skærm i instrumenteringen, en større vindskærm og en helt anden føring af udstødningen understreger, at Honda’s designere ikke bare har foretaget en copy/paste manøvre.

I den henseende har Honda’s udviklingsafdeling altså strakt sig ret langt.

Styrkeforhold
Motoren i Honda XL 750 Transalp er som bekendt den nye tocylindrede genistreg fra den ligeledes nye Honda Hornet – som vi havde fornøjelse af at teste tidligere på året – med 270° krumtap, som stort set alle mærker efterhånden anvender, men med en slagvolumen på 755 kubik, og måske lidt overraskende med blot en enkelt overliggende knastaksel (altså en SOHC) og udstyret med balanceaksel.

Maskineriet leverer 92 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment moment på 75 Nm, og slår altså dermed eksempelvis både Suzuki 800 V-Strom, Yamaha Ténéré 700 – som MagaCin’s Nicolaus i øvrigt for nylig har købt et eksemplar af – og Aprilia Tuareg 660 som vi for ganske nylig her testet på netop denne parameter.
Men motoren får dog rent styrkemæssigt på puklen af eksempelvis både Ducati DesertX og Husqvarna Norden 901, som MagaCin testede sidste år, hvor de to modeller dog også kan bryste sig af større motorer, og ydermere er vedhæftet betydeligt højere prismærker på hhv. Dkr. 225.990,- og DKr. 219.900,-.

2023 Honda XL 750 Transalp koster i billigste version Dkr. 139.995,-, så her er der altså en oplagt mulighed for at træffe en beslutning om “How far do you want to go?” rent prismæssigt.

Lidt tankevækkende?
Sammenlignet med de andre modeller i segmentet kan Honda XL 750 Transalp velsagtens betegnes som helt sin egen, hvor Transalpen faktisk napper sin storebror Africa Twin lidt i haserne rent motormæssigt, da den større eventyrer blot kan mønstre 10 hk mere, og vægt/kraftforholdet på 2,2 kg/hk for 2023 Honda XL 750 Transalp faktisk imponerer lidt i forhold til de 2,49 kg/hk Honda CRF1100LD Africa Twin Adventure Sports blev noteret for, da vi testede netop den model i 2020.

To view the full article you must subscribe or buy access to this article
 • MagaCin Adgang  —  DKK 29,00 / måned
 • MagaCin Adgang 3 mdr.  —  DKK 69,00 hver 3 måneder
 • MagaCin Adgang 6 mdr.  —  DKK 119,00 hver 6 måneder

Faktureringsoplysninger

Danmark

Din ordre

Product
Quantity
Total
Cart Subtotal DKK 0,00
Order Total DKK 0,00
 • Betalingskort

Dine personlige data vil blive anvendt til at gennemføre din bestilling, understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

Del med en ven

lock

Lås op nu
... og se resten af artiklen

(Mere end 12.000 artikler)
Se flere fordele

Vælg dit MagaCin abonnement

Opsig når som helst
1 måned
DKK 29
 •  Normalpris
 • Fuld adgang
 •  Fordele
 • ✔ Færre reklamer
Opsig når som helst
3 måneder
DKK 69
 • Spar 20%
 • Fuld adgang
Opsig når som helst
6 måneder
DKK 119
 • Spar 30%
 • Fuld adgang
Abonnementet til 29 kr./måned. Mindstepris: 29 kr. Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Betal med mobilepay Betal med dankort Betal med visa Betal med mastercard
Giver børn en ny start