Politiet har fokus på fartsyndere i uge 17 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Politiet har fokus på fartsyndere i uge 17

CO
24/04-2023 kl. 23:40

Skulle vejret arte sig i din region af landet i denne uge, og betingelserne for en tur på motorcyklen være til stede, så er det måske værd at vide, at politiet i størstedelen af landets politikredse netop i denne uge er særligt opmærksomme på, om trafikanterne overholder gældende hastighedsgrænser.
Det informerer Rigspolitiet om denne aften i dette nyhedsbrev, som er gengivet nederst i artiklen.

Vi har gennem de senere år set indsatsen mod fartsyndere skærpes, med blandt andet politiets nye fotovogne, hvor de første eksemplarer var på vejene fra 1/10 2022, hvor politiet efterfølgende oplyste om fordelingen af de første 25 nye fotovogne landet over, og hvor MagaCin fik et nærmere kig på de nye køretøjer først i Januar måned i år.

Enkelte har måske haft deres tvivl om, hvor vidt de nye fotovogne vitterligt var i stand til at registrere motorcykler med for høj hastighed, men her på MagaCin kunne du i Marts måned læse, at en af de nye fotovogne havde blitzet den første motorcykel.

Rådet for Sikker Trafik gjorde, som du kunne læse her på MagaCin i WROOM! Motorcyklerne er på vej i sidste måned landets borgere opmærksomme på, at motorcyklerne igen begynder at optræde mangfoldigt i gadebilledet, og vi bragte nedenstående citat i artiklen:

– Når forårssolen skinner og varmen begynder at vende tilbage, så dukker mange motorcykler igen op på vejene.
Det stiller krav både til motorcyklister og bilister, hvis det ikke skal gå galt.
Som bilist skal du holde godt øje med motorcyklisterne, så du ikke overser dem fx i forbindelse med venstresving.
Og hvis du kører på motorcykel, så er det vigtigt, at du respekterer fartgrænserne og starter forsigtigt op.
Rutinen kan være rusten efter en lang vinterpause
.

I artiklen WROOM! Motorcyklerne er på vej finder du en række links til Rådet for Sikker Trafik’s – Råd og viden Motorcykel, og i hvert fald organets råd til at respektere fartgrænserne, kan altså vise sig ekstra hensigtsmæssigt i denne uge.
Og det gode råd har naturligvis også sin berettigelse fremover, hvad enten man kører motorcykel eller bil.

Se den fulde tekst fra Rigspolitiets nyhedsbrev nedenfor:

Politiet har fokus på fartsyndere i uge 17

For høj hastighed er fortsat et problem på de danske veje, hvor højere fart er lig med højere risiko. For høj fart er en medvirkende faktor i 4 ud af 10 dødsulykker i trafikken.

Størstedelen af landets politikredse har fra i dag mandag den 24. april til og med søndag den 30. april 2023 intensiveret fokus på hastighedsovertrædelser.

Farten kan være årsag til, at ulykken sker, men farten kan også være årsag til, at ulykken bliver fatal for de involverede. Hvert år mister cirka 70 mennesker livet i en trafikulykke, hvor hastigheden er for høj i forhold til det tilladte eller forholdene. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til mange trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden”, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Koncernkommunikation .”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Hvert år registrerer politiet cirka 160 dræbte og ca. 1700 alvorligt tilskadekomne i trafikken (gennemsnit 2019-2021) – For høj hastighed er en væsentlig faktor i mange af disse ulykker.
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter inden du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis farten fordobles, firedobles kollisionskraften. Det vil sige man rammer med 4 gange så meget kraft.
  • Landevejene er de farligste vejstrækninger. Her sker to ud af tre dødsulykker i trafikken.

*Kilde: Rådet for Sikker Trafik.

Bestil en færdselskontrol


Hvis du oplever, at der bliver kørt for stærkt i dit lokalområde, og at det skaber utryghed og farlige situationer, kan du bestille en færdselskontrol på Politi.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start