Sådan fordeles 25 nye optimerede fotovogne - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sådan fordeles 25 nye optimerede fotovogne

Politiet får dels bedre muligheder for at kunne fotografere de motorcyklister, der kører for stærkt, og samtidigt har kameraet også fået en højere opløsning, så etaten får bedre billeder at arbejde med.
CO
29/12-2022 kl. 09:30

At Rigspolitiet styrker fartkontrollen med nye Ford Custom fotovogne, kommer nok ikke som den store overraskelse for dem, som har læst artiklen Nye imponerende fotovogne på vejene fra d. 1/10 her på MagaCin.
Men Rigspolitiet følger i dag op på den historie med en pressemeddelelse – som også kan læses i dette nyhedsbrev – med oplysninger om, hvor 25 nye ATK enheder helt præcis udstationeres.

Bedre mulighed for at hapse motorcyklister
Landets ordenshåndhævere gentager i dagens meddelelse informationen om, at Politiet får udvidet sit samlede antal ATK-køretøjer (fotovogne) fra 82 til i alt 107 og dermed får bedre muligheder for at sætte ind over for de bilister, der ikke overholder fartgrænserne.
Men derudover fremgår det også af pressemeddelelsen, at Politiet nu dels får bedre muligheder for at kunne fotografere de motorcyklister, der kører for stærkt, og at de nye kameraer har fået en højere opløsning, så etaten får bedre billeder at arbejde med.
Læs mere om politiets hidtidige muligheder for at fange motorcyklister i Kan fotovogne fange motorcykler? og Politiet kan ikke fange motorcykler.
Og læs eventuelt også Politiet har fået nyt laservåben i kampen mod fartsyndere samt Politiet får nye bedre lasere, og fartbøder skal reguleres.

Fordeling af nye fotovogne
Og sidst men ikke mindst får vi også i pressemeddelelsen oplyst, hvor de 25 ekstra nye fotovogne udstationeres.

 • Nordjylland: 2
 • Østjylland: 3
 • Midt- og Vestjylland: 3
 • Sydøstjylland: 3
 • Syd- og Sønderjylland: 2
 • Fyn: 2
 • Sydsjælland og Lolland-Falster: 3
 • Midt- og Vestsjælland: 1
 • Nordsjælland: 2
 • Københavns Vestegn: 2
 • København: 2

Nye ATK-enheder kan beses i dag
Rigspolitiet oplyser endvidere om, at pressen kan bese de nye køretøjer og få interview med vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard i dag fra kl. 11-13 ved færdselspolitiets afdeling i Greve.
Pressemeddelelsen indløb via e-mail i MagaCin’s indbakke kl. 06.10 denne morgen, og der gik desværre lidt tid inden vi fik gnedet søvnen ud af øjnene og spottede den.
Vi havde naturligvis gerne troppet op til præsentationen af de nye fotovogne, for at holde vore læsere opdateret på de nye Ford Custom fotovogne med kraftigt opgraderet teknisk udstyr og forbedrede arbejdsforhold.
Men det havde i givet fald krævet, at vi nok skulle have kørt så hurtigt, at vi potentielt havde været blandt de første bidragydere til finansieringen af de nye køretøjer.

Finansieres via merprovenu
De nye fotovogne skal som bekendt, som du også kan læse i MagaCin’s uddybende artikel der er linket til øverst, blandt andet finansieres via et forventet merprovenu på ca. 34 mio. kroner i 2022 og ca. 134 mio. kroner i 2023.

Tillykke til Politiet, de politikredse og ikke mindst de heldige medarbejdere, som modtager de 25 lækre nye køretøjer.

Del med en ven

En person snakker om “Sådan fordeles 25 nye optimerede fotovogne

Skriv et svar

Giver børn en ny start