Ny eksklusiv Schuberth C5 Carbon med Formel 1 teknologi - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny eksklusiv Schuberth C5 Carbon med Formel 1 teknologi

Flip-up hjelm til motorcykel med Formel 1 teknologi fra Max Verstappens styrthjelm.
CO
12/04-2023 kl. 06:00

Mange danske motorcyklister har gennem årene sværget til styrthjelme fra Schuberth, hvor især mærkets såkaldte flip-up hjelm gennem årene har været foretrukket af mange.
Den seneste generation af Schubert’s bovport-hjelme med navnet C5 blev lanceret 2021, og nu har den tyske hjelmproducent efter års udvikling lanceret en skrappere og mere eksklusiv udgave af C5 udført i stærkt og let CNC-udskåret håndoplagt kulfiber.
Schuberth C5 Carbon.

200 gram lettere
C5 Carbon byder ikke blot lige som søstermodellen udført i glasfiber på mulighed for at montere kommunikationsudstyret SC2, så det er pakket fint af vejen, men leverer også den samme komfort, er selvfølgelig også udstyret med integreret solbrille, og kan i følge specifikationerne bryste sig af et støjniveau på 85dB når der køres nakedbike.
Derudover er C5 Carbon som den første i producentens lineup P/J godkendt – altså godkendt både som åben og lukket hjelm – og den er naturligvis også godkendt efter den seneste ECE 22.06 standard.
Og det er måske især værd at fremhæve, at Schuberth C5 Carbon som en ikke uvæsentlig detalje er 200 gram lettere end søstermodellen i glasfiber.
Det og meget andet kan du se mere om i præsentationsvideoen SCHUBERTH C5 Carbon | Episode 3 : The Game Changer – the Formula 1 know-how into a Motorcycle helmet nedenfor.

Fremstillingsprocessen for moderne styrthjelm er imponerende, og MagaCin besøgte som du kan se i Program #16 Schuberth’s fabrik i Magdeburg i det tidligere Østtyskland, hvor vi ikke blot overværede hvordan teknikerne dengang testede mærkets hjelme i egne faciliteter, men også var vidne til den omhu, som de ansatte investerede i produktionen af styrthjelme.
Både med hensyn stil fremstilling af hjelmskallen, den efterfølgende lakering, og ikke mindst påføringen af hjelmens udsmykning, der blev udført fortrinsvis af kvinder med pensel i hånden.
Det fremgår tydeligvis af præsentationsvideoen, at der siden dengang ikke er nedprioriteret det mindste i hverken kvalitetsbevidsthed og omhu ved fremstillingen af Schuberth C5 Carbon.
Hver enkelt styrthjelm fremstilles inden for en begrænset tidsramme i håndoplagt kulfiber af de selvsamme teknikere, som også forestår produktionen af styrthjelme, der anvendes i Formel 1 af blandt andet Max Verstappen.

Uddybende info
Yderligere detaljer om hjelmen såsom det nye stødabsorberende EPS materiale, ny position for hageremmen, ny patenteret visir-mekanisme med hukommelse, hjelmens ventilationssystem samt aerodynamik og meget andet, kan læses i denne sektion for Schuberth C5 CarbonSchuberth’s website.
Nærlæsning af materialet på Schuberth’s hjemmeside, får måske tænderne til at løbe i vand, og muligvis også fingrene til at flyve mod tasterne for bestilling.
Men der må slås koldt vand i blodet lidt endnu.

Tilgængelighed, Hvornår og hvor meget?
Duell’s svenske hjemmeside (hvor hjelmen er prissat til knap 16.000 svenske kroner), er C5 Carbon markeret som “out of stock”, med forventet ankomst 28. April.
Og hvad gør man så?
Tjah… du kommer nok ikke til at se nyheden som helt almindelig lagervare hos din lokale danske Schuberth forhandler, for C5 Carbon hjemtages i Danmark kun på bestilling.
Det klarer din lokale Schuberth forhandler nok som en mis.
Men Schuberth C5 Carbon produceres som vi hører i videoen i et begrænset oplag, og potentielle købere anbefales derfor at få fingeren ud, hvis man vil sikre sig et eksemplar.

C5 Carbon skulle som vi hører i videoen så småt være på vej ud til forhandlerne, og hjelmproducenten rekommanderer på deres eget website en vejledende pris på € 1.499,- hvilket omregnet til dansk valuta svarer til Dkr. 11.167,25
Den eksklusive styrthjelm bliver altså ikke helt billig, og dagens opkald til den danske Schuberth importør afslører da også, at en dansk pris nok kommer til at ligge et eller andet sted over 10.000

Det er langt fra decideret billigt
Men lige som dengang vi først beskrev Fede FIM godkendte styrthjelme, efterfølgende bestilte og skruede et lille skriv med udpakningsvideo med den nyindkøbte AGV Pista GP RR sammen, og sluttelig publicerede artiklen Test: AGV Pista GP RR, er vi endnu en gang blevet fristet over evne.

Vi har altså med andre ord for egne midler bestilt et eksemplar af Schuberth C5 Carbon, og deler naturligvis også denne oplevelse med vores læsere, når vores nye klaphjelm med Formel 1 teknologi er leveret.

Og hvis tiden tillader det, så kan vi jo i mellemtiden kaste et blik på brugermanualen for Schuberth C5 Carbon, hvor ikke mindre end 48 sider skal gennemtrawles.

Del med en ven

En person snakker om “Ny eksklusiv Schuberth C5 Carbon med Formel 1 teknologi

Skriv et svar

Giver børn en ny start