Se listen over de fedeste FIM godkendte styrthjelme
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fede FIM godkendte styrthjelme

Listen over FIM godkendte styrthjelme udvides løbende
CO
04/05-2020 kl. 10:07

Vejret i det tidlige forår er helt fantastisk, og du er nok også en af dem, der allerede har fået spolet nogle kilometer på tælleren.

Og måske er en eller flere af køreturene gået forbi din lokale motorcykelforhandler, hvor du lige som os har observeret, at der er vild gang i handlen med motorcykler og udstyr. Og måske går du endda selv og overvejer, om motorcyklen skal udskiftes eller nyt udstyr indkøbes.

Vi har set os lune på FIM godkendte styrthjelme, og giver dig mulighed for at give et bud på hvilken af disse vi skal købe og teste. Læs mere om det nederst i artiklen.

Det er fedt at købe nyt

Det ER superhyggeligt at handle motorcykler og udstyr, og endnu federe at køre de første kilometer på en ny motorcykel, eller iføre sig nyt lækkert grej.

Et familiemedlem til en af rødderne her på redaktionen afhenter en af de nærmeste dage en funklende ny motorcykel, og flere af redaktionens medlemmer har allerede været på tur blandt landets motorcykelforhandlere, for at se og prøve motorcykelbeklædning samt nogle af de nyeste styrthjelme.

Og der er SÅ meget lækkert udstyr samt beklædning der frister.

Den nye mærkningsordning for motorcykelbeklædning er desværre ikke fuldt implementeret endnu, så indtil videre må vi forlade os på vejledning fra dygtige ekspedienter, produkternes datablade og almindelig sund fornuft.

Vi sætter nemlig pris på, at den nyindkøbte beklædning udover at se godt ud også er så sikker som muligt, og vi har heldigvis god erfaring i, at vurdere kvaliteten på tekstil, læder, syninger og fastholdelse af hård beskyttelse når beklædningen prøves.

Ny standarder for styrthjelme

Det ser lidt anderledes ud med styrthjelme, hvor vi naturligvis går efter optimal pasform for størst mulig sikkerhed. Men her er almindelig sund fornuft ikke altid nok til, at vurdere styrthjelmens konstruktion og passive sikkerheds niveau.

Udover at rådføre os med ekspedienterne, tjekker vi derfor typisk styrthjelmens testresultat via SHARP, og vi kontrollerer naturligvis også altid, at styrthjelmen er ECE 22.05 godkendt, eller alternativt mærket med den nye ECE 22.06 standard.

Som du kunne læse her på siden tidligere på året, er den nye ECE 22.06 standard nemlig under indførelse, hvor nye testprocedurer sikrer størst mulig sikkerhed.

Med ECE 22.06 godkendelsen ser vi lige som ved ECE 22.05 standarden en række bogstaver vi skal forholde os til.

Etiketten der typisk sidder på eller nær hagestroppen er mærket med J, NP, P eller P/J.

betyder at styrthjelmen er godkendt som åben hjelm (pilothjelm) uden hagebeskyttelse

NP betyder at styrthjelmen er godkendt som pilothjelm, men udstyret med bevægelig eller aftagelig hagebeskyttelse der IKKE er godkendt.

P betyder at styrthjelmen er godkendt som lukket integralhjelm, og KUN som lukket styrthjelm selv om hagepartiet kan afmonteres eller slås op.

P/J betegnelsen er forbeholdt flip-up / klap-op hjelme eller andre typer med bevægelig eller aftagelig beskyttelse ved hagepartiet. Med denne mærkning er det lovligt at køre med bovporten åben.

Et emne vi rundede sidste år i artiklen Må du køre med åben klap-hat.

FIM godkendelse

Det er cool nok med en let forståelig mærkningsordning som ECE 22.05 / ECE 22.06, men som du kunne læse her på siden sidste år, er der kommet yderligere en ny mærkningsordning, som garanterer den ultimative sikkerhed.

Vi er på intens jagt efter en styrthjelm med FIM godkendelse, men det kan hurtigt blive lidt bøvlet at vende og dreje en gazillion styrthjelme for at kigge efter QR koden på en FIM godkendt styrthjelm. Derfor dykkede vi ned i FIM's arkiver, og her fandt vi listen over de styrthjelme der indtil videre er FIM godkendt. 

Her kan du se de styrthjelme der indtil videre er FIM godkendt.

Tjah… måske lidt nørdet. Men styrthjelmene på listen er godkendt til race på højeste plan, så de burde være blandt de mest sikre over-hovedet, og flere af dem ser faktisk ret fede ud.

Hvilken hjelm skal vi købe og teste?

Shopping genet har fået overtaget, og et af redaktionens medlemmer køber snarest en af hjelmene fra listen… og leverer naturligvis en test af hjelmen her på siden hurtigst muligt.

Smid gerne en kommentar, og lade os vide hvilken hjelm fra listen over FIM godkendte hjelme du synes ser fedest ud.

   

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start