Unboxing: Toppen af poppen - AGV Pista GP RR
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Unboxing: AGV Pista GP RR

Kan det svare sig at investere i toppen af poppen inden for styrthjelme? Det har vi tænkt os at finde ud af.
CO; Video af: Peter Bysted
24/05-2020 kl. 05:00

Læste du artiklen Fede FIM godkendte styrthjelme her på siden i begyndelsen af denne måned? I artiklen kunne du læse lidt om test, godkendelser og mærkninger af styrthjelme. Vi bragte også et link til en liste over FIM godkendte hjelme – en rask beslutning blev taget helt spontant – og nu er der en FIM godkendt styrthjelm blandt det personlige udstyr.

I dag bliver det til udpakning af den nye styrthjelm, samt en beskrivelse af produktet. Vi indleder test af styrthjelmen hurtigst muligt, og den bringes naturligvis også her på siden hurtigst muligt.


Styrthjelmen fremstillet til MotoGP™ er nu tilgængelig for enhver.

Sådan beskriver AGV den yderst sportsligt orienterede AGV Pista GP RR, og følger op med følgende smøre frit oversat til dansk:

Pista GP RR er en eksakt kopi af styrthjelmen brugt af de professionelle racerkørere i VM.

Derfor er hjelmen FIM godkendt, som certificerer den højest muligt grad af beskyttelse, også imod rotation/vrid af hovedet.

Enhver detalje er designet for at sikre ultimativ performance. Hjelmens carbon skal i 100% kulfiber garanterer ekstraordinær lethed, så den kan bæres ubesværet.

Hjelmens form og ventilationsåbninger i metal, er udviklet efter studier i vindtunnel og testet af AGV's atleter – wauw, ligefrem atleter!! – for at sikre den bedst mulige aerodynamik samt størst mulige stabilitet ved høj hastighed, hvilket også udmøntes i den innovative PRO Spoiler's profil.  

Det op til 5mm tykke optisk klasse 1 Ultravision visir er en integreret del af beskyttelsen, og sikrer 190° panoramisk udsyn. Det betyder at føreren tydeligt kan se banens forløb, konkurrenterne og forhindringer før alle andre.

Det eksklusive 360° Adaptive Fit system sikrer optimal tilpasning af hjelmens interiør, hvor bæreren har mulighed for at vælge den ideelle tykkelse af polstringen ved hovedets oversidet, samt ved nakke og kinder.

Essentiel komfort der giver bæreren mulighed for at fokusere på opgaven uden distraktioner.

Alle detaljer er designet med sejr for øje.

This is the perfection of obsession.

Se AGV's introduktionsvideo til AGV Pista GP RR her under.

Artiklen fortsættes under videoen

Godkendt efter ECE og FIM standard

AGV sparer altså ikke på lovordene, når AGV Pista GP RR beskrives på producentens hjemmeside.

Som du kan se i videoen øverst, er en del af de surt sammensparede private midler brugt på at erhverve et eksemplar af netop denne styrthjelm.

En gang imellem bør man forkæle sig selv, og det har jeg gjort med indkøb af en styrthjelm af absolut højeste klasse. Når man gennem en lang karriere som motorcyklist har testet en række styrthjelme både til og over grænsen, så lærer man hurtigt at sætte pris på sikkerhedsudstyr af god kvalitet, der er testet og godkendt efter højest mulig standard, og det er AGV Pista GP RR.

Styrthjelmen er nemlig ikke blot godkendt i henhold til ECE standarden, men er også velsignet med den nye FIM godkendelse.

Transportkassen er fyldt… næsten

Det umiddelbare førstehåndsindtryk af AGV Pista GP RR overbeviser da også, når kassen med hjelmen åbnes.

Hjelmen er under transport sikret med stødabsorberende nøje tilskårede skumfiduser, så den ikke kan rasle rundt i kassen.  

Når hjelmen løftes ud af kassen, står det hurtigt klart, at både materialevalg, håndværksmæssig udførelse og interiørmæssige detaljer er af høj karat. 

Som du kan se i videoen øverst, følger der en del tilbehør og læsestof med, når hjelmen leveres. Ekstra skumpuder for optimal tilpasning, 3 stk. tear-offs, Pinlock, en pose med silikone olie for smøring af visirmekanismen, et sæt af de billige gule skum ørepropper, den indvendige rørføring samt mundstykke til drikkevandsforsyningen, en trykt brugermanual til styrthjelmen, og naturligvis også en USA Marketing Warning der fortæller brugeren, hvordan man skal fastgøre og bruge en styrthjelm.

AGV Pista GP RR er udviklet til racing, så det er umiddelbart ikke muligt at lukke for ventilationsåbninger. Derfor beskriver AGV, at der skulle medfølge noget alternativ afblænding til ventilationsåbningerne, men det må producenten have glemt i vores tilfælde… eller vurderet at vejret altid er så varmt i Danmark, at disse er overflødige.

QR kode, registrering og bekræftelse

FIM godkendte styrthjelme er forsynet med et hologram samt en QR kode, så brugeren ved at scanne koden med mobilen får mulighed for hurtigt at tilgå alle oplysninger om hjelmen. Det har vi selvfølgelig også prøvet, og siden der åbnes på mobilen, giver dig faktisk også mulighed for, at registrere hjelmen og få verificeret at der er tale om et ægte produkt.

Artiklen fortsættes under billedet.

På den første side indtastes hjelmens unikke nummer, og når der bekræftes med et klik på verify, sendes man videre til en side, som kontrollerer om det er et suspekt produkt.

Artiklen fortsættes under billedet

Og der gik ikke ret lang tid, inden skærmbilledet heldigvis skiftede til bekræftelse af ægtheden

Artiklen fortsættes under billedet

     

Skærmbilledet med bekræftelsen skifter derefter selv til en side, hvor alle oplysninger om den specifikke hjelm fremgår.

Artiklen fortsættes under billedet

Min AGV Pista GP RR stammer fra batch 02 og er produceret i 10. måned 2019.

AGV opgiver vægten til 1450 gram for den mindste skalstørrelse, og en kontrol på fruens præcisions-vægt til vejning af kage ingredienser afslører, at hjelmen i str. 57-58 vejer 1523 gram. Hmmm… vi mindes med vemod den gamle trofaste Bell carbon hjem, der blot vejede 1250 gram.

Vi dropper sludderen om antibakterielt udtageligt vaskbart foer, dobbelt D-rings lukning i titanium og de andre detaljer i denne omgang, for du kan nemlig læse alt der er værd at vide om AGV Pista GP RR på AGV's hjemmeside når du følger dette link.

De lidt mere nørdede komplette specifikationer finder du her.

Den nyindkøbte AGV Pista GP RR er både ECE 2205 og FIM godkendt, passer perfekt og er hamrende lækker at have på knolden. Solen skinner fra en skyfri himmel, og nu er det vist på tide at indlede testen af en fed ny styrthjelm.

Husk nu at kigge indenfor med jævne mellemrum, for der følger naturligvis som tidligere nævnt en test af AGV Pista GP RR hurtigst muligt.

Vi ses derude.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start