Ørnen er landet - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ørnen er landet

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale med maritimt tema produceres i et begrænset oplag på 1913 eksemplarer, og det er der en god grund til.
Steffen Olesen
24/09-2022 kl. 06:00

Den nyskabende og ret lækre Moto Guzzi V100 Mandello, som kunne ses på EICMA sidste år, og som nu kan bestilles af italienere og andre udvalgte lande, har for nylig fået fremtrædende rolle i en ny tegneserie fra Marvel Entertainment, hvor Wolverine befinder sig kamp med spøgelser fra sin fortid.

Modellen med den radikalt anderledes nye motor og aerodynamiske vinger er som nævnt herover endnu ikke frigivet til samtlige lande, men hos Moto Guzzi har man inden standardudgaven bliver tilgængelig for alle yderligere en overraskelse i ærmet.
For nu har italienerne ret overraskende præsenteret specialudgaven Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale, der produceres i et begrænset oplag på 1913 eksemplarer.

Lige præcis denne nyhed har vi ikke modtaget nogen pressemeddelelse for.
Men det fremgår af denne sektion på Moto Guzzi’s website, at de 1913 enheder med ørnen på benzintanken er en reference til året, hvor den italienske flådes luftvåben blev oprettet, og at ideen om Moto Guzzi’s grundlæggelse blev født af Carlo Guzzi, Giorgio Parodi og piloten Giovanni Ravelli, imens de tjente under den nationale fane.
Ravelli omkom i en ulykke i 1919, og Guzzi og Parodi valgte derfor ørnen som symbol og et minde om deres kammerat.
Moto Guzzi blev officielt grundlagt 15. Marts 1921.

Præsentationen af Moto Guzzi V100 Aviazione Navale fandt sted på den italienske flådes 244 meter lange hangarskib Carvour med et deplacement på 30.000 tons, som blev søsat i 2004, og kom i den italienske flådes tjeneste i 2009.
Damperens 4 gasturbiner leverer 118.000 hestekræfter, som via to skruer sender kæmpen gennem vandet med en tophastighed på over 52 km/t.
Det italienske flagskibs besætning udgør 1119 mand.

Oplagt lokation for lancering
Stedet for lanceringen af nyheden må siges at oplagt, for lakeringen af Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale er inspireret af den italienske flådes F-35B jagerfly, den har flådens insignier på begge sider af kåben, og modellen er også udsmykket med Naval Aviation-emblemet samt Aerei Imbarcati Group-logoet.
Se endelig videoen fra præsentationen af Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale.

I videoen ses Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale ankomme til hangarskibets dæk via en af skibets 2 stk. 30 tons elevatorer.
Det kunne ellers have været en oplagt ide, hvis den nye maritimt-luftvåben inspirerede Guzzi med ørnen som pryder benzintanken var landet på dækket, og kåbens vinger blev foldet ud til vinkelret for maksimal bremsning.

Men sådan et stunt har Moto Guzzi måske fravalgt, fordi de også har hørt historien om en motorcyklist der blev dræbt i kollision med et fly.

Mange ubekendte
Prisen på nyheden kender vi ikke, vi aner ikke hvornår produktionen indledes, det er ukendt for os hvornår modellen kan bestilles, og uvist hvilke nationaliteter der får lov til at bestille Top Gun Guzzi’en.

Men Moto Guzzi V100 Mandello er ikke desto mindre stadig en rigtig spændende nyhed.
Og modellen bliver ikke mindre spændende af, at det italienske mærkes marketingsafdeling tydeligvis lægger sig seriøst i selen for at promovere skønheden.

Del med en ven

2 personer snakker om “Ørnen er landet

Skriv et svar

Giver børn en ny start