Honda løber igen med design pris - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Honda løber igen med design pris

Honda Transalp og Hornet vender hjem fra design award med sejr.
Steffen F. Olesen
05/04-2023 kl. 06:11

Sidste år på denne tid kunne du her på siden læse, at Honda modtog hæder i samtlige produktkategorier ved Red Dot Design Awards.
Det gjorde de med motorcyklen NT1100, scooteren ADV350, bilen HR-V og en banebrydende generator ved navn EU32i.
Dengang spåede skribenten, at Honda ganske sandsynligt også ville løbe med et trofæ eller to i 2023.

Den spådom viste sig at være korrekt, for ved den nyligt overståede udgave af Red Dot Design Awards blev Honda endnu engang hyldet.
Og selvom det ikke denne gang ikke blev lige så flot en præstation som sidste år, så var det alligevel med sejr i den allervigtigste kategori; nemlig Motorcykel Design.

“I år fejrer Honda 75-året for grundlæggelsen, og vi er meget glade for at vinde Red Dot Design Award: Produktdesign i både motorcykel- og bildesign. Vi mener, at vi har været i stand til at vinde denne designpris i verdensklasse fire år i træk, fordi Hondas “folkecentrerede” tilgang til Monozukuri (kunsten at lave ting) er blevet godt formidlet til vores kunder og samfundet direkte gennem vores produkter . Honda vil fortsætte med at videreføre denne tilgang og passion og blive ved med at overraske og inspirere folk med vores design,” siger Honda’s chef designer, Toshinobu Minami, groft oversat til dansk.

Vindercyklerne
Modellerne som i år fik det fornemme stempel er Honda XL750 Transalp og Honda CB750 Hornet.

Begge modeller som vi her på redaktionen længe har ventet på i spænding, og som vi om sider fik lov at komme helt tæt på i november måned sidste år ved den gigantiske motorcykelmesse EICMA i Italien.
(Se videoen fra EICMA 2022 her)

Siden Honda aflivede den sidste Transalp, som var temmelig asfaltorienteret i sine sidste leveår, har japanerne ikke for alvor haft en adventurebike i mellemklassen i modelprogrammet, men det bliver der lavet om på med den nye Transalp.
Og selvom den endnu ikke er kommet til landet som demomodel, hvorfor vi må vente lidt med at gennemføre en dybdegående test, så er det vores klare forventning, at Transalp anno 2023 er et stærkt kort at have på hånden.

Honda CB750 Hornet sætter derimod en fod i to lejre, hvor mange er begejstrede for genoplivningen af den letkørte nakedbike, som siden den første introduktion i 1998 har opnået stor popularitet hos mange, og andre er en anelse skuffet over, at den hverken motormæssigt eller visuelt har arvet ret meget af den oprindelige model.

Den nye Hornet lander efter planen i MagaCin’s testmølle inden længe, og ud fra både hvad vi har set og læst om motorcyklen forventer vi, at der er tale om en ganske velkørende nakedbike i mellemklassen, hvilket bakkes op af flere udenlandske kollegaer, som vi delte en anden fantastisk Honda-oplevelse med over denne weekend i Spanien.

Den oplevelse kommer du til at høre mere om ganske snart; så hold øje med siden her, Facebook eller Instagram.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start