Ducati Monster Senna Edition - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ducati Monster Senna Edition

Italienerne sender en særlig udgave af Monster på gaden som hyldest til den legendariske Formel 1 kører
Nicolaus Johansen
20/05-2024 kl. 07:47

Selv for folk uden særlig interesse for motorsport, er navnet Ayrton Senna genkendeligt. Men skulle du mod forventning ikke kende til ham, kan vi fortælle, at han var en brasiliansk racerkører, der vandt tre Formel 1-mesterskaber i hhv. 1988, 1990 & 1991.

Ud over mesterskaberne blev han berømt for sin lynhurtige kørsel og kompromisløse attitude, og ikke mindst sin alt for tidlige død i en tragisk ulykke i 1994.

Senna pudser sin Ducati

Ducati har for nyligt lanceret en særlig udgave af modellen Monster, som hylder brasilianeren, der ikke har været blandt os i de sidste 30 år.

Ducati Monster Senna, som den logisk nok hedder, er inspireret af Ayrton Senna’s ikoniske hjelmdesign, som var baseret på farverne i hjemlandets flag.

Ducati Monster Senna

Således er den specielle udgave af Monster domineret af farven gul, inklusiv Brembo kalibrene, der af en eller anden årsag ikke er producentens nyeste.
Derudover springer især det blå sæde i øjnene, og flere steder spottes fede grønne detaljer.

Den brasilianske racerkørers navn pryder også den særlige Ducati Monster – blandt andet på tanken, lige over det frækt integrerede blinklys.

Det er ikke første gang at Ducati fremstiller specialudgaver af deres modeller.
Således så vi for nyligt Ducati Streetfighter bragt til live i samarbejde med tøjmærket Supreme, ligesom vi har set to specialudgaver af Panigale V4som blev revet væk, og vi har set særlige automobilorienterede udgaver fra fabrikken i Borgo Panigale, for eksempel Streetfighter V4 Lamborghini, som hurtigt blev udsolgt.

Senna’s navnetræk pryder naturligt maskinen

Ducati Monster Senna er blevet til for at hylde netop Ayrton Senna’s kærlighed til motorcykler i almindelighed og Ducati’er i særdeleshed.
Således havde brasilianeren fornøjelsen af at være pilot på blandt andet den oprindelige Monster, den legendariske Ducati 916, men blandende også nogle MV Agusta ind i sin portefølje.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Ducati sender en Senna udgave på banen.
Kort før sin alt for tidlige bortgang, var Senna med til at skabe Ducati 916 Senna, hvor han selv valgte farverne der skulle pryde maskinen.

Qua hans tragiske ulykke valgte man at udskyde produktionen til den følgende vinter, og 916 Senna blev fremstillet i blot 300 eksemplarer, dog blev der i henholdsvis ’97 og ’98 produceret to ekstra serier af 300 styk.

Ducati 916 Senna

I første omgang bliver den nye Ducati Monster Senna fremstillet i 314 eksemplarer, hvor tretallet henviser til antallet af F1-mesterskaber Senna nåede at vinde, og de 41 er en reference til antallet af vundne løb.

Anskaffer du dig den temmelig gule udgave af Monster, kan du fra sædet beskue en særlig plade ved styret, der bekender, at du har ét ud af de blot 341 eksemplarer.

Beviset for en helt særlig motorcykel

Den særlige farve, og det begrænsede antal, er i virkeligheden det, som gør Ducati Monster Senna helt speciel – for rent teknisk kan den bryste sig af de samme værdier, som de andre søskende i Monster familien.
Det betyder blandt andet 111 hestekræfter ved godt 9.000 omdrejninger, og 93 Nm ved 6.500 omdrejninger i minuttet.

Monster Senna er en smule lettere end de fleste andre Monster, undtaget Monster 30 Anniversaro, takke være et lettere batteri, alufodhvilere, ligesom Öhlins forgaflen er 0,6 kilo lettere.
Så alt i alt kan Monster Senna kun presse ned på badevægten med 175 kilo uden benzin, hvor den almindelige Monster og Monster+ trykker med fire kilogram ekstra.

Indrømmet… Det er efterhånden længe siden, vi har prøvet en Monster her på MagaCin.
Men vi tør godt vove pelsen og melde, at det stadig er en fornøjelse – også selvom den ikke hedder Senna til efternavn.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start